Bijzonder Alzheimercafe

Door Redactie

Zwolle – Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Daarom in deze week vol met activiteiten een bijzonder Alzheimercafė. Deze avond komt Marleen Duin met haar voorstelling de Sterrekijker. Zij kijkt op indringende wijze terug op het leven van haar vader.  Haar vader was ooit sterrenkundige en heeft de ziekte van Alzheimer. Nu zijn herinneringen verdwijnen, komen bij haar de vragen. Samen bezoeken ze de Leidse Sterrewacht. Dan gebeurt er iets bijzonders. Er blijkt veel meer te zijn dan Maartje beseft.

Na afloop is er gelegenheid met elkaar hierover in gesprek te gaan. Maar er is meer. De organisatoren willen u laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ondersteuning aan mensen die met dementie te maken hebben. Of je nu de diagnose zelf te horen hebt gekregen of je bent een naaste of partner, op verschillende manieren is ondersteuning mogelijk. De vele ondersteuningsmogelijkheden worden getoond in een informatiemarkt die onderdeel uitmaakt van het programma van deze avond.

Al met al een heel interessant programma op een plek die bedoeld is als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen die dementie hebben of met dementie te maken hebben. Het Alzheimercafe wordt gehouden op dinsdag 19 september in Urbana Wipstrikkerallee 213, 8025 AH, Zwolle. Inloop vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor vragen of meer informatie:  Lisa de Kramer, gespreksleider Alzheimercafé Zwolle, 06 11 89 58 28

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)