Het weer: 's Ochtends buien, later ook zon

Het weer: 's Ochtends buien, later ook zon

Zwolle – Maandag start met buien die van noordwest naar zuidoost over trekken. Tijdens deze buien is hagel of onweer mogelijk. Na de regen wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt zo'n 10 graden, maar tijdens de buien koelt het flink af.

Dinsdag is het meest bewolkt met kans op wat regen. In de loop van de dag kan de zon wat gaan doorbreken. Het wordt bij een matige noordwestenwind zo'n 10 graden maximaal.

Het weer: Een waterig zonnetje en fris

Het weer: Een waterig zonnetje en fris

Zwolle – Na een wat grauwige start trekt de bewolking weg en komt de zon tevoorschijn. Gedurende de dag wisselen zon en enkele stapelwolken elkaar af. Bij een matige noordwestenwind wordt het zo'n 9 graden. In de nacht naar maandag trekt een regengebied over en gaat het wat steviger waaien.

Maandagochtend is het bewolkt met kans op een bui met winters karakter. Het waait stevig en het is voor al tijdens een bui flink fris. In de loop van de middag trekt de bewolking weg en kan de zon tussen de wolken doorschijnen. Het warmt dan op tot maximaal 10 graden, maar het voelt kouder aan door de koude wind.

Het weer: Bewolkt met kans op wat zon

Het weer: Bewolkt met kans op wat zon

Zwolle – Zaterdag is het meest bewolkt met in de middag kans op zon. Een groot verschil met vrijdag waar de lente echt even doorbrak. De temperatuur doet ook en enorme sprong terug. Het wordt maximaal 12 graden bij een maximaal matige noordwestenwind. Het blijft wel droog.

Zondagochtend is het half bewolkt. De zon schijnt af en toe door de wat lichte bewolking heen. In de middag zal de zon wel door het wolkendek heen breken. Het wordt zo'n 11 graden bij een matige noordwestenwind.

Het weer: Een prachtige lentedag

Het weer: Een prachtige lentedag

Zwolle – Na een mistige start belooft vrijdag een heerlijke lentedag te worden met veel zon. De temperatuur komt op een aangename 18 graden uit. Hierbij waait het maximaal matig uit het zuidwesten.

Zaterdag is het meest bewolkt en kan er wat lichte regen vallen. Bij een matige noordenwind wordt het zo'n 14 graden.

Het weer: Lente op komst

Het weer: Lente op komst

Zwolle – Donderdag start met laaghangende bewolking/mist, waarna het wolkendek openbreekt en de zon tevoorschijn komt. Het wordt maximaal 14 graden bij een matige zuidwestenwind.

Vrijdag start net als donderdag met mist of laaghangende bewolking. Daarna wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt zo'n 18 graden bij een matige zuidwestenwind.

Het weer: Overwegend bewolkt maar droog

Het weer: Overwegend bewolkt maar droog

Zwolle – Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Op een paar druppels regen na blijft het droog.Bij een maximaal matige zuidwestenwind wordt het zo'n 10 graden.

Woensdag is het overwegend bewolkt met af en toe wat zon. Het blijft droog en er waait een matige zuidwestenwind. Het wordt maximaal 12 graden.

Het weer: Afwisselend zon en buien

Het weer: Afwisselend zon en buien

Zwolle – Maandag wisselen wolken en wat zon elkaar af. Er vallen buien waar hagel en/of onweer bij kan voorkomen. In de loop van de dag neemt de hoeveelheid buien af. Het wordt zo'n 9 graden, maar door de matige noordwestenwind voelt het flink kouder aan.

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het lijkt aardig droog te blijven en de westenwind is matig. Het wordt maximaal 11 graden.

Het weer: Maart roert zijn staart

Het weer: Maart roert zijn staart

Zwolle – De zondag start met buien. Het kan even droog worden maar dat zal niet van lange duur zijn. Gedurende de hele dag bestaat er kans op een bui. Het wordt ongeveer 8 graden bij een stevige westenwind.

Maandag vallen er buien. Mogelijk zijn deze van winterse aard met natte sneeuw of hagel. Tussen deze buien door is er kans op perioden met zon. Het wordt zo'n 8 graden bij een matige noordwestenwind.

Het weer: Wisselvallig weer

Het weer: Wisselvallig weer

Zwolle – Zaterdag is het vrijwel de hele dag bewolkt. In de ochtend regent het waarna de regen over gaat in af en toe een bui. Het wordt zo'n 12 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Zondag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Er kan een (stevige) bui vallen. Mogelijk met hagel. Bij een stevige westenwind wordt het maximaal 8 graden maar het voelt kouder aan.

De Springplank wint finale Grote Verkeersquiz Zwolle 2019

De Springplank wint finale Grote Verkeersquiz Zwolle 2019

Zwolle – Donderdag 14 maart wonnen Dinara en Hailey van basisschool de Springplank de finale van de Grote Verkeersquiz Zwolle 2019 voor basisschoolleerlingen uit groep 6. Bart Meijer, bekend van De Beste Vriendenquiz en het Klokhuis, presenteerde de quiz in Odeon voor 450 juichende supporters. Tijdens de finale gingen 10 scholen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en wie het beste verkeersinzicht heeft.
Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. De tien beste scholen mochten vervolgens deelnemen aan de finalerondes. In de eindronde streden de Parkschool, de Koningin Emma, de Springplank en de Aquarel, in een nek aan nek strijd om de eerste plaats. Waarna uiteindelijk de winst ging naar de Springplank. Met een laatste extra inschattingsvraag ging de Koningin Emma er met de tweede prijs vandoor en werd de Aquarel 3e.

Lees verder »

Het weer: Eerst regen, later buien en kans op zon

Het weer: Eerst regen, later buien en kans op zon

Zwolle – Vrijdag regent het weer veelvuldig. In de loop van de middag gaat de regen over in (stevige) buien maar kan het wolkendek gaan openbreken. Het wordt bij een stevige zuidwestenwind zo'n 12 graden.
Zaterdag is het bewolkt en valt er weer regen. Gedurende de dag zal de regen minder gaan worden. Het wordt zo'n 12 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Het weer: Rest van de week nog onstuimig en nat

Het weer: Rest van de week nog onstuimig en nat

Zwolle – Woensdag is het meest bewolkt met heel af en toe wat zon. Er valt regelmatig een bui. Tijdens deze bui is hagel en/of een klap onweer mogelijk. Het waait stevig uit het zuidoosten met kans op windstoten. Het wordt maximaal 6 graden.
Donderdag regent het tot aan de middag regelmatig. Daarna gaat de neerslag over in buien. Er staat een stevige westenwind. De maximum temperatuur komt uit op zo'n 9 à 10 graden.