Het weer: ’s Morgens droog, ’s middags regen

Het weer: ’s Morgens droog, ’s middags regen

Zwolle – Vrijdag doet terugverlangen naar de zonnige donderdag. We beginnen wel droog, dat is alvast meegenomen. Maar de bewolking is aan het toenemen en dat draait uit op regen. De eerste neerslag wordt in de middag verwacht in Zwolle, vermoedelijk in de vorm van motregen. Later komen er ook dikkere druppels naar beneden.

Voor de regen uit wordt het 9 graden. Daarbij een matige wind, kracht 3 tot 4, die van zuid naar zuidwest draait. Aan het begin van de avond wordt de regen buiig van karakter. Het voordeel daarvan is dat de regen plaatselijk valt en er ook droge perioden zijn. Maar de kans op buien blijft tot in de nacht naar zaterdag bestaan, volgens de huidige inzichten.

Lees verder »

Het weer: Zon en sluierwolken

Het weer: Zon en sluierwolken

Zwolle – Donderdag is een prima dag voor liefhebbers van zonneschijn. De zon gaat uren maken boven Zwolle, na een aantal dagen waarop dat moeilijk was vanwege alle bewolking. Oké, er zijn wel sluierwolken op grote hoogte, maar ze zijn dun en de zon straalt er doorheen. Is er nog meer goed weernieuws te melden?

Jazeker, de temperatuur stijgt na een frisse start naar 9 graden in de middag, wat niet bepaald koud is voor half januari. En de wind houdt tot in de middag zijn gemak: een matig briesje, windkracht 3 slechts, uit het zuiden tot zuidoosten. De daglichtperiode wordt donderdag om 16.50 uur waardig afgesloten met een mooie zonsondergang in het zuidwesten.

Lees verder »

Het weer: Eerst wind en later regen

Het weer: Eerst wind en later regen

Zwolle – Woensdagochtend is het droog en winderig. Windkracht 4 aan de grond en op grotere hoogte nog veel meer wind. Daarmee worden in alle vroegte opklaringen over Zwolle uitgeblazen. Met enig geluk levert dat een fraaie zonsopkomst op. De atmosfeer is echter volop in beweging, nieuwe bewolking is ’s morgens alweer haastig onderweg vanuit het noordwesten.

Die wolken horen bij een naderend front, dat na het middaguur een tijdje regen brengt. De wind neemt flink af en kiest ’s middags het zuidwesten. Zachte lucht helemaal uit het tropische deel van de Atlantische Oceaan stroomt hierheen. Sta niet verbaasd als er op de thermometer in je tuin 12 graden Celsius verschijnt. Zo’n temperatuur zou niet misstaan in de maand mei.

Lees verder »

Het weer: Wind, regen en soms droog

Het weer: Wind, regen en soms droog

Zwolle – Dinsdag regent het op de vroege morgen het hardst. Grote kans dat de ochtendspits in Zwolle kletsnat verloopt, maar daarna neemt de intensiteit van de neerslag af. In de loop van de morgen wordt het misschien zelfs droog. Niet te vroeg juichen a.u.b: loodzware bewolking houdt stand boven de stad.

Mocht het even droog worden, dan duurt dat niet lang. Vanuit het zuiden dient zich een gebied met lichte regen en motregen aan. Het is waarschijnlijk aan het eind van de ochtend boven Zwolle aangeland en we zijn er niet zomaar vanaf. Een groot deel van de middag en avond blijven we eronder zitten. Het geeft kans op lichte neerslag. ’s Morgens staat het kwik met 9 graden al hoog en het loopt op naar 11 graden ’s avonds. Zeer zacht.

Lees verder »

Het weer: Overwegend droog, tijdelijk minder wind

Het weer: Overwegend droog, tijdelijk minder wind

Zwolle – Maandag is een rustdag te midden van dagen met regen en veel wind. Het blijft overdag droog in Zwolle, op een enkel spatje na, dat per ongeluk uit het wolkendek tuimelt. Wolkendek? Ja, grijs van kleur, en de kans is groot dat we er de hele dag mee te maken hebben. Het is de vraag hoeveel ruimte de zon krijgt tussen alle wolken.

Reken op veel bewolking, soms een zonnetje en overwegend droog weer met een maximumtemperatuur van 8 graden. Daarbij een tijdelijk ingetogen wind, kracht 3 uit het zuidwesten. In de middag draait hij naar zuid en in de avond zwelt hij aan naar een forse kracht 4. Dat gebeurt bij de nadering van een storing met neerslag. Wind en regen maandagavond en ook in de nacht naar dinsdag.

Lees verder »

Het weer: Natte eerste helft

Het weer: Natte eerste helft

Zwolle – Zondag begint met dikke, grijze bewolking boven Zwolle. De wolkenmassa zit boordevol water en dat komt naar beneden. Regen dus. Er staat een stevige zuidwestenwind, kracht 4, die als voordeel heeft dat de vaart er goed in zit. De dikste bewolking en de regen verdwijnen na 12.00 uur naar het zuidoosten.

Wordt het ’s middags helemaal droog? Vermoedelijk niet, want vanuit het noordwesten hebben losse buien het gemunt op vooral het noordelijke deel van het land. Als zo eentje ook hier over de stad koerst, wordt het nogmaals nat. Tussendoor is het wel droog. ’s Middags worden de wolken dunner en heel misschien is de zon even te zien. De maximumtemperatuur is 9 graden, dat is 2 graden winst vergeleken met zaterdag.

Lees verder »

Het weer: Sluierbewolking en zon

Het weer: Sluierbewolking en zon

Zwolle – Na dagen troosteloos weer met veel miezerregen, wordt het qua weer voor de meeste mensen een perfecte dag.

Het wordt zaterdag een dag waarop je er lekker op uit kunt gaan. Misschien is het leuk om eens de toerist in eigen stad uit te hangen. Voor de natuurliefhebbers wordt het ook fijn. Het blijft namelijk droog! Dit is wel wenselijk na een aantal dagen de anti-regendans te hebben gedaan. Het wordt met een graad of 6 op de thermometer beduidend frisser dan de vorige dagen.

Lees verder »

Het weer: Grijs

Het weer: Grijs

Zwolle – Vrijdag wordt het bewolkt en wisselvallig. Eigenlijk wordt het net zo grijs als op donderdag, wel hebben we de schrale troost dat het veel minder regent.

Vrijdag was er bijna de hele dag miezerregen. Dit zal vandaag anders zijn. De regen is er wel maar de droge periodes zullen steeds langer duren. Waar donderdagavond om 21.00 uur op het weerstation van Weblog Zwolle in Stadshagen nog een temperatuur van 12 graden werd gemeten, zal het op vrijdag wel iets frisser zijn.

Lees verder »

Het weer: Regen, regen en nog eens regen

Het weer: Regen, regen en nog eens regen

Zwolle – Donderdag wordt het een kletsnatte dag. De regenjas, poncho en paraplu zijn vandaag je beste vriend. De plas op de foto wordt wat bijgevuld met hemelwater.

De dag begint met een behoorlijke bak regen. Sinds woensdagavond kregen wij al te maken met regenbuien. In de nacht naar donderdag stonden er ook flinke plensbuien op het programma. Dit is donderdag overdag weinig anders.

Lees verder »

Het weer: Zacht maar regenachtig

Het weer: Zacht maar regenachtig

Zwolle – Woensdag wordt het een vreemde dag voor in de winter. De dag start net als op de dinsdag wat nevelig. Zodra dat weg is getrokken krijgt de zon heel even de kans om zich te laten zien.

Dit is echter van korte duur, wolken verzamelen zich en laten een spoor achter in de vorm van regen. Verspreid over de dag kunnen we meerdere malen te maken krijgen met een regenbui. De wind die uit het zuidwesten komt, is matig van kracht.

Lees verder »

Het weer: Wolken en zon, overdag droog

Het weer: Wolken en zon, overdag droog

Zwolle – Dinsdagochtend kan het nevelig zijn. Boven de eventuele nevel overheerst de bewolking vermoedelijk, hoewel sommige weermodellen de zon ’s morgens het voordeel van de twijfel geven. De verwachting wat betreft de bewolking is nogal onzeker, maar we gaan ervan uit dat de zon dinsdag kansen krijgt boven Zwolle.

Zeker is dat in de loop van de middag de bewolking vanuit het westen toeneemt. Het blijft overdag droog, in de avond en nacht naar woensdag niet. Dan kan wat lichte regen of motregen vallen. De temperatuur varieert tussen 5 en 7 graden. De zuidwestenwind is eerst zwak tot matig. Na het middaguur neemt hij geleidelijk toe, tot windkracht 4 in de avond en nacht naar woensdag.

Lees verder »

Het weer: Droog en ’s middags opklaringen

Het weer: Droog en ’s middags opklaringen

Zwolle – Maandagochtend is het bewolkt, droog en ongeveer 5 graden. Wederom grijs, maar niet voortdurend, want er is perspectief op zon. Hij komt tevoorschijn in de loop van de ochtend, wanneer de bewolking dunner wordt. In de middag krijgt Zwolle zicht op een blauwe lucht met wolken en zon. De temperatuur ’s middags is 7 graden.

De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost. Die is dus ook geen spelbreker. En er is nog meer goed nieuws: er wordt regen verwacht, maar die valt voortreffelijk getimed, namelijk ’s nachts. Een beetje nat worden alleen Zwolse nachtbrakers. Dinsdagmorgen is de regen alweer voorbij. Er is dan een kleine kans op mist.

Lees verder »