Provinciale subsidie voor laten opstellen thuiswerkplan

Provinciale subsidie voor laten opstellen thuiswerkplan

Zwolle – Bedrijven die hun medewerkers ook na de coronacrisis willen laten thuiswerken, kunnen hiervoor een subsidie krijgen van de provincie Overijssel. Aanvragen kan tot 1 juli, maar op=op.

De provinciale Voucherregeling Thuiswerkplan geldt voor werkgevers met minimaal vijftig werknemers die werken in een vestiging in Overijssel. Met de subsidie kan een extern adviseur betaald worden die een thuiswerkplan opstelt voor na de coronacrisis. Zo wil de provincie ook straks zorgen voor minder verkeersdrukte.

Lees verder »

Meelwormen uit Zwolle op het menu?

Meelwormen uit Zwolle op het menu?

Zwolle – Komende winter start EntoBreed in Zwolle hun eerste meelwormenkwekerij. De Zwollenaar/Assendorper Wouter Simons, oprichter van EntoBreed, ziet kansen voor het kweken van meelwormen die gebruikt kunnen worden in vleesvervangers en eiwitrijke producten. Voor de realisatie is hij een crowdfunding campagne gestart op CrowdAboutNow.

De consumptie van vleesproducten maar ook vleesvervangers is afgelopen jaar weer gestegen. Donderdag werden deze cijfers bekendgemaakt op basis van onderzoek door het bureau Wageningen Economic Research. Wouter Simons begrijpt dat er alternatieven moeten komen voor de intensieve veehouderij. Han Hazekamp van Entofarm Solutions, leverancier van een duurzaam insecten-kweeksysteem, onderschrijft dit.

Lees verder »

Strijden om de titel: Sterkste bedrijf van Zwolle 2020

Strijden om de titel: Sterkste bedrijf van Zwolle 2020

Zwolle – Een sportieve lunchbreak op de parkeerplaats van de Zwolse bedrijven. SportService Zwolle daagt Zwolse bedrijven uit om te strijden voor de titel: Sterkste bedrijf van Zwolle.

Vanaf vrijdag 18 september rijdt de stichting iedere vrijdag bedrijven langs om de work-out te verzorgen. Wie o wie wordt het Sterkst bedrijf van Zwolle?

Lees verder »

Zwolse studenten helpen ondernemers met digitalisering

Zwolse studenten helpen ondernemers met digitalisering

Zwolle – Ongeveer zevenhonderdvijftig studenten van Hogeschool Windesheim en de mbo-scholen Deltion en Landstede helpen de komende drie jaar ondernemers in Regio Zwolle met digitalisering.

Het gaat daarbij om e-commerce, data-analyse en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Onder de naam MoveDigi, de digitale werkplaats Regio Zwolle, gaat dit initiatief van start. Studenten van diverse disciplines krijgen hierin een rol: ICT, bedrijfskunde, economie en e-commerce. Docenten zorgen voor de begeleiding.

Lees verder »

Zwolse evenementensector in nood gaat Provinciehuis rood aanlichten

Zwolse evenementensector in nood gaat Provinciehuis rood aanlichten

Zwolle – Dinsdagavond laten de toeleveranciers van de evenementensector in Nederland zien dat het vijf voor twaalf is. Diverse gebouwen, waaronder het Provinciehuis in Zwolle, zullen vuurrood aangelicht worden: Red Alert.

Ondernemers en toeleveranciers werkzaam in de evenementenindustrie in de regio Zwolle willen zo laten zien dat de nood in deze branche hoog is. Sinds de uitbraak van het coronacrisis, vijf maanden geleden, zijn de inkomsten nihil en gaan de kosten door. Omzetten zijn landelijke gedaald met 85 procent.

Lees verder »

Roger Beuting wordt nieuwe directeur ROVA

Roger Beuting wordt nieuwe directeur ROVA

Zwolle – Roger Beuting is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van ROVA. De Algemene vergadering van Aandeelhouders NV ROVA Holding is verantwoordelijk voor de benoeming. Roger Beuting begint op 1 september bij ROVA.

Beuting (1969) heeft een jarenlange ervaring in de afvalsector en is nu director business development bij Veolia Nederland BV. De directeurspositie van ROVA was sinds 1 oktober 2019 vacant en werd sinds die tijd waargenomen door de heer Michel Frequin.

Lees verder »

Meedoen aan ondernemerspeiling coronacrisis Regio Zwolle

Meedoen aan ondernemerspeiling coronacrisis Regio Zwolle

Zwolle – Regio Zwolle wil inzicht krijgen in de impact van de coronacrisis op ondernemingen. Dit gebeurt in samenwerking met de Economic Board Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle en de 22 gemeenten.

Dit doen ze met een wekelijkse ondernemerspeiling in Regio Zwolle. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om de (lokale) overheid te informeren over de behoefte aan hulpmaatregelen en de optimalisering van de maatregelen in het belang van ondernemers.

Lees verder »

Horecaondernemers en gemeente zoeken mogelijkheden in de 1,5 meter samenleving

Horecaondernemers en gemeente zoeken mogelijkheden in de 1,5 meter samenleving

Zwolle – Veel horecaondernemers onderzoeken hoe ze na 1 juni hun bedrijf weer open kunnen stellen. Door de beperkende regels zullen ze aanzienlijk minder gasten kunnen ontvangen en daarmee hun omzet drastisch zien dalen.

Voor veel ondernemers wordt dit financieel lastig vol te houden. Daarom zetten Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle en de gemeente in op een gezamenlijke aanpak waarmee ze de ondernemers zoveel mogelijk willen ondersteunen. De maatregelen komen bovenop de bestaande Rijksmaatregelen en de al extra genomen ondersteuningsacties van de gemeente.

Lees verder »

Scania Production Zwolle gaat productie hervatten

Scania Production Zwolle gaat productie hervatten

Zwolle – Scania treft voorbereidingen om bij Scania Production Zwolle en Scania Production Meppel de productie weer op te starten. Deze herstart maakt deel uit van een omvangrijke operatie om de gehele Europese productie weer voorzichtig en gefaseerd te hervatten.

In Zwolle zal de productielijn op 20 april weer gestart worden en in Meppel zullen de lakstraten en spuitcabines vanaf 28 april operationeel zijn. In de eerste fase zullen de volumes nog laag zijn en zal de primaire focus liggen op het creëren van een veilige werkomgeving voor de medewerkers en het testen van de leveranciers, aldus Scania.

Lees verder »

Regelingen en hulp voor regionale ondernemers in coronacrisis

Regelingen en hulp voor regionale ondernemers in coronacrisis

Zwolle – Ondernemers in Regio Zwolle krijgen hulp om hun bedrijven door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de Regio Zwolle Brigade en bestaat uit voorlichting over hulpvoorzieningen, het Meldpunt onder- en overbezetting, en hulp op maat van businessexperts (taskforce). ‘Dit komt bovenop de financiële hulp van het Rijk’, kondigt Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle aan. ‘Ons doel is de werk- en innovatiekracht in Regio Zwolle op peil te houden, zodat we samen aan de toekomst kunnen blijven bouwen.’

‘Voor ondernemers, van zzp’er tot grootschalige werkgever, is niet altijd duidelijk waar zij voor hulp kunnen aankloppen. Of welke voorzieningen voor hen gelden’, zegt Huisman. De website Samenuitdecrisisregiozwolle.nl wijst ondernemers de weg in landelijke, regionale en lokale hulpvoorzieningen. ‘Ondernemers worden door de Regio Zwolle Brigade geholpen de weg te vinden. Mede op verzoek van de ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland Regio Zwolle hebben wij dit initiatief genomen.’

Lees verder »

Gemeente Zwolle komt ondernemers tegemoet tijdens coronacrisis

Gemeente Zwolle komt ondernemers tegemoet tijdens coronacrisis

Zwolle – De impact van het coronavirus op de samenleving is groot. Naast onze gezondheid, is het ook belangrijk dat banen en inkomens worden beschermd. De gemeente Zwolle wil ondernemers zo veel mogelijk ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Zo gaat de gemeente over tot dagelijkse betaling van facturen. Het Regionaal bureau zelfstandigen Zwolle (Rbz) helpt zzp’ers die inkomensondersteuning nodig hebben. De gemeente zegt dat het Rbz hard werkt om alle aanvragen die binnenkomen snel te verwerken.

Lees verder »

Abbott breidt produktie voedingsmiddelen in Zwolle uit

Abbott breidt produktie voedingsmiddelen in Zwolle uit

Zwolle – Abbott breidt haar fabriek in Zwolle uit met een nieuwe productielijn en verpakkingslijn voor vloeibare medische voedingen. Daarnaast komt er een nieuw utility gebouw. Deze uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar op wetenschap gebaseerde voedingsproducten.

De ontwerpfase is afgerond en de voorbereidingen voor het installeren van de apparatuur zijn inmiddels begonnen. De nieuwe productielijn zal in het voorjaar van 2021 operationeel zijn en zorgt voor een vergroting van de capaciteit voor toonaangevende vloeibare voedingsproducten zoals Ensure® and PediaSure®. Als gevolg van de uitbreiding zijn er 100 extra mensen nodig in de fabriek, het werven van nieuwe collega’s start deze maand.

Lees verder »