DHL Express investeert miljoenen in Zwols Service Center voor Noordoost-Nederland

DHL Express investeert miljoenen in Zwols Service Center voor Noordoost-Nederland

Zwolle – DHL Express heeft vrijdag op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle een nieuw Service Center geopend voor internationale expreszendingen. Met de bouw is een investering gemoeid van ruim 11 miljoen euro. Het is de eerste vestiging waar een deel van de loods speciaal is ingericht om containers te laden voor City Hubs.

Deze City Hubs, onder meer gevestigd in Groningen en Leeuwarden, fungeren als satelliet om zendingen vervolgens onder meer per fiets af te leveren. Ze hebben tevens een klantbalie waar pakjes afgeleverd of opgehaald kunnen worden. Zwolle is de tweede vestiging in het Nederlandse expresnetwerk die met ‘BREEAM outstanding’ de hoogst mogelijke duurzaamheidskwalificatie krijgt. De bouw is gerealiseerd door Aan de Stegge Twello.

Lees verder »

Zwols machinebouwbedrijf bouwt de eerste schaalbare oplossing voor plasticvervuiling in rivieren

Zwols machinebouwbedrijf bouwt de eerste schaalbare oplossing voor plasticvervuiling in rivieren

Zwolle – Voor de volgende grote doorbraak in de grootste plastic schoonmaak in de geschiedenis, heeft The Ocean Cleanup gekozen voor een samenwerking met TME – het Zwolse machinebouw bedrijf. The Ocean Cleanup is de non-profit organisatie opgericht door Boyan Slat, die geavanceerde technologieën ontwikkelt om de oceanen van plastic te ontdoen.

Na de succesvolle proefperiode van Systeem 001/B in de Great Pacific Garbage Patch is de volgende mijlpaal nu een feit. In nauwe samenwerking met The Ocean Cleanup heeft TME de InterceptorTM helpen ontwikkelen en produceren voor het onderscheppen, verwijderen en opslaan van drijvend rivierafval.

Lees verder »

Heropening vernieuwde Aldi Bisschop Willebrandlaan

Heropening vernieuwde Aldi Bisschop Willebrandlaan

Zwolle – Vrijdagochtend is onder grote belangstelling de verbouwde Aldi aan de Bisschop Willebrandlaan geopend. Met een druk op de knop door filiaalleider John Kogelman was de opening een feit.

Voor de winkel staat een heuse Aldi Foodtruck. De eerste 400 klanten kregen een tas met een kraskaart, waar gegarandeerd een prijs mee werd gewonnen, van heggenscharen tot waardebonnen. Verder is er -zo lang de voorraad strekt- een herbruikbare boodschappentas als presentje.

Lees verder »

Regelmatig oogonderzoek nieuwe standaard vanaf veertigste levensjaar?

Regelmatig oogonderzoek nieuwe standaard vanaf veertigste levensjaar?

Zwolle – Veel mensen gaan twee keer per jaar naar hun tandarts, we worden vanaf ons dertigste opgeroepen voor diverse bevolkingsonderzoeken, maar één van de belangrijkste zintuigen wordt vaak vergeten: de ogen.

Specsavers Zwolle wil daar verandering in brengen. Het risico op een oogaandoening neemt toe als je veertig jaar en ouder bent. Daarom nodigt Specsavers Zwolle op 10 oktober, World Sight Day, alle veertigjarigen uit Zwolle en omgeving uit om een ​​afspraak te maken met optometrist Frank Mestebeld voor een ooggezondheidsonderzoek.

Lees verder »

McDelivery nu ook in Zwolle

McDelivery nu ook in Zwolle

Zwolle – Vanaf donderdag 26 september is McDelivery ook beschikbaar in Zwolle. Met de app van Uber Eats kunnen gasten hun favoriete McDonald’s producten bestellen bij McDonald’s restaurants Zwolle-Centrum, Zwolle-Noord en Zwolle-Zuid.

Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra keek al lange tijd uit naar de komst van McDelivery: “Wij zijn heel blij dat wij onze gasten vanaf vandaag het gemak van McDelivery aan kunnen bieden. Of je nu gezellig aan het wandelen bent aan de Potgietersingel of thuis op de bank naar PEC Zwolle zit te kijken: je kunt nu waar en wanneer je maar wilt je favoriete McDonald’s producten bestellen, simpel en snel op je mobiel.”

Lees verder »

Feest bij Stichting Kringloop Zwolle

Feest bij Stichting Kringloop Zwolle

Zwolle – Het is weer feest op 5 oktober aanstaande bij meer dan 100 kringloopbedrijven die aangesloten zijn bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Zo ook bij de twee vestigingen van Stichting Kringloop Zwolle; in de Veerallee en Zwolle Zuid!

Dit doen ze om het publiek kennis te laten maken met deze bijzondere branche, want in kringloopwinkels krijgen mensen én spullen een tweede kans. Het evenement vindt plaats van 10 tot 17 uur.Stichting Kringloop Zwolle viert deze dag met een goedgevuld programma in beide vestigingen: Er is live muziek, in Zuid door ‘’Hielke & Henk’’, en in de Veerallee door de 3 jongedames van ‘’Official Demo’’.

Lees verder »

Meer dan 100 lesuren op het rooster: mijlpaal voor vechtsportschool Tabonon

Meer dan 100 lesuren op het rooster: mijlpaal voor vechtsportschool Tabonon

Zwolle – Vechtsportschool Tabonon Kickboksen & MMA heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Vanaf september staan er meer dan 100 lesuren per week op het rooster.

In de zestien jaar van het bestaan van de vechtsportschool, is Tabonon uitgegroeid tot een sportschool met drie locaties, meer dan 1300 leden en zeven verschillende sporten op het rooster. “Zestien jaar geleden begon deze sportschool als een kickboksgroep voor meiden. Door het groeien van het aantal leden en het aantal locaties, kwam er meer vraag naar meer sporten en meer lesuren”, vertelt eigenaresse Hanieh Kamran. Inclusief de nieuwe lesuren die per september gegeven worden, komt het aantal lesuren per week daarmee voor het eerst in het bestaan van Tabonon boven de 100 uur uit.

Lees verder »

Patrick Fliers beste ZomerOndernemer van IJsseldelta

Patrick Fliers beste ZomerOndernemer van IJsseldelta

Zwolle – Op vrijdag 23 augustus wist Patrick Fliers de titel ‘Beste ZomerOndernemer van IJsseldelta’ te bemachtigen tijdens de feestelijke kick out in het Mac3Park Stadion in Zwolle.

Samen met 20 andere jongeren nam hij deze zomer deel aan ZomerOndernemer. Een ondernemersproject dat Stichting The New Entrepreneur al 10 jaar organiseert in verschillende regio’s in Nederland. Met hulp van professionele coaches en ervaren ondernemers startte de jongeren in zes weken een eigen bedrijf.

Lees verder »

Zwolle valt in de prijzen met Staatsloterij

Zwolle valt in de prijzen met Staatsloterij

Zwolle – Bij de trekking van de Staatsloterij op 10 augustus 2019 is twee keer een prijs van 100.000 euro gevallen in Zwolle. Zowel een internetspeler als een winkelspeler vielen in de prijzen. De winnaars ontvangen het bedrag belastingvrij.

De winkelspeler kocht zijn lot bij de Jumbo aan de Assendorperstraat 71 in Zwolle. Deze winnaar moet naar het hoofdkantoor van Staatsloterij komen om de prijs in ontvangst te nemen. De internetspeler krijgt de prijs op zijn of haar bankrekeningnummer bijgeschreven.

Lees verder »

Kansen op werk voor vrouwen in Zwolle

Kansen op werk voor vrouwen in Zwolle

Zwolle – Vrouwenplatform Carree organiseert op donderdag 29 augustus 2019 een bustour langs verschillende technische bedrijven in de regio Zwolle.

Techniek, zo is de gedachte van veel vrouwen, is fysiek zwaar werk. Maar door de digitalisering en robotisering zijn steeds meer banen in de techniek en ICT juist heel geschikt voor vrouwen. Het is overal en altijd aanwezig in de huidige samenleving en binnen elk bedrijf. Er is een grote diversiteit aan technische beroepen bij verschillende werkgevers. In de toekomst zal deze vraag alleen maar toenemen. Werken in deze branche geeft dan ook veel kansen en carrièreperspectief.

Lees verder »