Expeditie 038 presenteert acht nieuwe Zwolse ondernemers

Expeditie 038 presenteert acht nieuwe Zwolse ondernemers

Zwolle – Petra Hovestad uit Stadshagen heeft onder de paraplu van de sociale coöperatie Expeditie 038 een eigen onderneming ontwikkeld: High Tea Express Zwolle.

Petra Hovestad vertelt: “Ik zit in de bijstand, ben moeder van jonge kinderen en was het thuiszitten zat. Eigenlijk wilde ik heel graag voor mezelf beginnen, maar ik wist niet hoe ik dat moest doen. Toen kwam Expeditie 038 op mijn pad. Hier heb ik een unieke kans gekregen om in alle rust en ruimte te ontdekken of het ondernemerschap bij me past. Daarbij hoefde ik geen grote investeringen te doen én mocht ik mijn uitkering houden. Ik ben méér dan alleen moeder en nu heb ik weer een doel in mijn leven.”

Lees verder »

Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Zwolle – In Zwolle is een nieuw Broodfonds in oprichting. Het is een solidair vangnet voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen.

Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving. Op 21 juni is er een informatieavond. Het idee achter een Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken blijft van henzelf.

Lees verder »

Over tien jaar eet heel Nederland eens per week Zwolse meelwormen

Over tien jaar eet heel Nederland eens per week Zwolse meelwormen

Zwolle – “Er hangt verandering in de lucht.” Met deze woorden begon wethouder René de Heer zaterdag zijn speech tijdens de officiële opening van EntoBreed. EntoBreed is een spiksplinternieuwe meelwormenkwekerij in de Ampèrestraat op bedrijventerrein de Marslanden.

Wouter Simons, oprichter en CEO, vertelde vol trots over het pad dat hij heeft afgelegd en zijn drijfveren om de kwekerij op te richten. “Ik wil laten zien dat het anders kan, dat eiwitrijke ingrediënten gewonnen uit insecten de toekomst zijn,” zegt Simons. “Het is onze ambitie dat binnen tien jaar iedereen in Nederland minstens een keer per week een product eet waarin onze ingrediënten verwerkt zijn.”

Lees verder »

Voorkomen geldproblemen voor ondernemers in Stadkamer Zwolle

Voorkomen geldproblemen voor ondernemers in Stadkamer Zwolle

Zwolle – Ervaringsdeskundige Boris Wielinga houdt dinsdag 2 november in Stadkamer Centrum een lezing over hoe je als (startende) ondernemer geldproblemen kunt voorkomen. Wielinga gaat onder andere in op de wereld van schuldhulpverlening voor ondernemers in Nederland en geeft tips om uit de problemen te blijven.

Een succesvol horecabedrijf, een prachtig gezin, twee auto’s, een eigen huis én een vakantiewoning, Wielinga had het allemaal. Maar door een life-event stortte deze droom in en raakte hij alles kwijt. Inmiddels is Wielinga operationeel directeur bij Over Rood, een vrijwilligersorganisatie die ondernemers naar een financieel gezonde toekomst begeleidt.

Lees verder »

Nieuwe welkomstborden voor Hessenpoort

Nieuwe welkomstborden voor Hessenpoort

Zwolle – Niet veel mensen vinden de weg tegenwoordig nog door de borden te lezen die langs de weg staan. Een navigatiesysteem in je auto of op je mobiele telefoon is voldoende om de exacte locatie van bestemming te vinden.

Wat doe je dan als het bedrijventerrein nog steeds groeiende is, de namen van al die vele bedrijven niet meer op de borden passen en je duurzaam met je materiaal wilt omgaan? Dan regel je een 2e leven voor de borden en doe je daar gelijk wat leuks en nuttigs mee.

Lees verder »

Wandelschoenen en hockeysticks vliegen op afspraak de deur uit bij Leerentveld

Wandelschoenen en hockeysticks vliegen op afspraak de deur uit bij Leerentveld

Zwolle – ‘Had u een afspraak?’ Dat hoor je vanaf woensdag bij de voordeur van veel winkels in Zwolle. Zo ook bij sportzaak Leerentveld Vrijetijd. Eigenaar Patrick Leerentveld is een tevreden man nu hij weer klanten mag ontvangen.

Woensdagochtend stonden direct al de eerste klanten voor de deur. Bij de sportzaak is gekozen voor tijdsblokken van een half uur. “In tien minuten kun je niet even een paar wandelschoenen verkopen,” zegt Patrick. Wandelen blijkt populair tijdverdrijf te zijn sinds de lockdown. “Er is weinig te doen buiten maar wandelen kan altijd.”

Lees verder »

MKB-Nederland Regio Zwolle: Winkeltijden oprekken binnen grenzen avondklok

MKB-Nederland Regio Zwolle: Winkeltijden oprekken binnen grenzen avondklok

Zwolle – MKB-Nederland Regio Zwolle heeft aan B & W van de 22 gemeentes van Regio Zwolle een brief gestuurd naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen voor diverse groepen ondernemers.

Het kabinet had volgens MKB-Nederland Regio Zwolle nog wel een stapje verder mogen gaan. De brief is een oproep aan B & W om de ondernemers zo veel mogelijk te helpen en de regels zo ruimhartig mogelijk te interpreteren. Een van de versoepelingen die door het kabinet aangekondigd is, betreft het winkelen op afspraak. MKB-Nederland Regio Zwolle pleit ervoor om de winkeltijden binnen de grenzen van de avondklok zo veel mogelijk op te rekken en dit proactief aan alle winkeliers te berichten.

Lees verder »

Provinciale subsidie voor laten opstellen thuiswerkplan

Provinciale subsidie voor laten opstellen thuiswerkplan

Zwolle – Bedrijven die hun medewerkers ook na de coronacrisis willen laten thuiswerken, kunnen hiervoor een subsidie krijgen van de provincie Overijssel. Aanvragen kan tot 1 juli, maar op=op.

De provinciale Voucherregeling Thuiswerkplan geldt voor werkgevers met minimaal vijftig werknemers die werken in een vestiging in Overijssel. Met de subsidie kan een extern adviseur betaald worden die een thuiswerkplan opstelt voor na de coronacrisis. Zo wil de provincie ook straks zorgen voor minder verkeersdrukte.

Lees verder »

Meelwormen uit Zwolle op het menu?

Meelwormen uit Zwolle op het menu?

Zwolle – Komende winter start EntoBreed in Zwolle hun eerste meelwormenkwekerij. De Zwollenaar/Assendorper Wouter Simons, oprichter van EntoBreed, ziet kansen voor het kweken van meelwormen die gebruikt kunnen worden in vleesvervangers en eiwitrijke producten. Voor de realisatie is hij een crowdfunding campagne gestart op CrowdAboutNow.

De consumptie van vleesproducten maar ook vleesvervangers is afgelopen jaar weer gestegen. Donderdag werden deze cijfers bekendgemaakt op basis van onderzoek door het bureau Wageningen Economic Research. Wouter Simons begrijpt dat er alternatieven moeten komen voor de intensieve veehouderij. Han Hazekamp van Entofarm Solutions, leverancier van een duurzaam insecten-kweeksysteem, onderschrijft dit.

Lees verder »

Strijden om de titel: Sterkste bedrijf van Zwolle 2020

Strijden om de titel: Sterkste bedrijf van Zwolle 2020

Zwolle – Een sportieve lunchbreak op de parkeerplaats van de Zwolse bedrijven. SportService Zwolle daagt Zwolse bedrijven uit om te strijden voor de titel: Sterkste bedrijf van Zwolle.

Vanaf vrijdag 18 september rijdt de stichting iedere vrijdag bedrijven langs om de work-out te verzorgen. Wie o wie wordt het Sterkst bedrijf van Zwolle?

Lees verder »

Zwolse studenten helpen ondernemers met digitalisering

Zwolse studenten helpen ondernemers met digitalisering

Zwolle – Ongeveer zevenhonderdvijftig studenten van Hogeschool Windesheim en de mbo-scholen Deltion en Landstede helpen de komende drie jaar ondernemers in Regio Zwolle met digitalisering.

Het gaat daarbij om e-commerce, data-analyse en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Onder de naam MoveDigi, de digitale werkplaats Regio Zwolle, gaat dit initiatief van start. Studenten van diverse disciplines krijgen hierin een rol: ICT, bedrijfskunde, economie en e-commerce. Docenten zorgen voor de begeleiding.

Lees verder »

Zwolse evenementensector in nood gaat Provinciehuis rood aanlichten

Zwolse evenementensector in nood gaat Provinciehuis rood aanlichten

Zwolle – Dinsdagavond laten de toeleveranciers van de evenementensector in Nederland zien dat het vijf voor twaalf is. Diverse gebouwen, waaronder het Provinciehuis in Zwolle, zullen vuurrood aangelicht worden: Red Alert.

Ondernemers en toeleveranciers werkzaam in de evenementenindustrie in de regio Zwolle willen zo laten zien dat de nood in deze branche hoog is. Sinds de uitbraak van het coronacrisis, vijf maanden geleden, zijn de inkomsten nihil en gaan de kosten door. Omzetten zijn landelijke gedaald met 85 procent.

Lees verder »