Vrouw in haar woning verkracht

In de nacht van zondag 17- op maandag 18 december jl. is een bewoonster van de Enkstraat, door een onbekend man, in haar woning verkracht.

Die nacht, tussen 02:00 en 02:15 uur werd bij het slachtoffer aangebeld, waarop zij de voordeur van haar woning opende. Daar stond een donkergetinte man, met kort haar, van naar schatting tussen de 25- en 35 jaar oud. Toen zij de deur wilde sluiten, werd zij naar binnen gedrukt. In de woning werd zij door de man verkracht. Op het moment dat de vrouw naar binnen  werd geduwd heeft zij om hulp geschreeuwd. Het slachtoffer, een vrouw van middelbare leeftijd, was de avond en de vroege ochtenduren voor de verkrachting, samen met haar vriend, uitgeweest  in het centrum van Zwolle. Op het tijdstip van de verkrachting was haar vriend niet in de woning aanwezig.

Maandagavond heeft de politie een eerste buurt- en sporenonderzoek in de directe omgeving van het  slachtoffer ingesteld. Dat leverde tot nu toe nog geen aanvullende informatie op. Inmiddels is een Team Grootschalig Onderzoek van circa 20 politiemensen op deze zaak gezet, dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie in Zwolle. De komende dagen zal een uitgebreider buurtonderzoek plaatsvinden in de wijk waar het slachtoffer woont.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben, dat mogelijk met deze verkrachting in verband kan worden gebracht, of die (bijna) iets soortgelijks hebben meegemaakt, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven bij Bel M. via 0800 – 7000.

Artikel delen: