Mag het licht uit…?

Zwolle – Vele ondernemers maken van deze feestdagen gretig gebruik om hun panden en objecten eens extra onder de aandacht te brengen middels een verlichte kerst groet. Gevels, bouwkranen, en ga zo maar verder… Elke ruimte waar maar een lampje in of aan kan wordt niet onbenut gelaten. Hierbij wordt het natuurlijk niet nagelaten om de bedrijfsnaam extra in de verlichting te zetten.

Ook dit jaar trekt energieleverancier Electrabel gdf / suez weer behoorlijk de aandacht in Zwolle. Drie enorme schijnwerpers die tot ver buiten Zwolle-Zuid te zien zijn en een laser die de kerstgroet brengt op de IJsselcentrale trok woensdagavond en donderdag vele nieuwsgierige mensen die een kijkje kwamen nemen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

43 gedachten over “Mag het licht uit…?”

  1. ja-tja, ik kan het missen en maakt me ook geen r##t uit. Jij bent blijkbaar te krenterig dat je hierover valt. Altijd dat gezeur over die k#t centen. Geniet ervan en houd je kop..

  2. geschreven door Zwollenaar, op 24 december 2008 om 20:12

    ja-tja, ik kan het missen en maakt me ook geen r##t uit. Jij bent blijkbaar te krenterig dat je hierover valt. Altijd dat gezeur over die k#t centen. Geniet ervan en houd je kop..

    Yes! Groot gelijk!

  3. Rene, je laat je ook wel gemakkelijk verwarren hoor

    ————————————
    Moet inderdaad zeggen, dat ik een fles Joseph Guy naast me had staan ! ;D

  4. volgend jaar de tarieven maar weer paar procentjes de lucht in want dan moeten er 5 lasers komen, electrabel geeft u een sigaar uit eigen doos. fijne kerst

  5. Meneer hierboven !!!
    Kunt U, uw naam ook veranderen in Joop Klepzeikerd ??
    Niks deugt hier in Zwolle, merk ik vaak aan de reakties.
    Is verhuizen geen optie ?

  6. geschreven door bernard, op 25 december 2008 om 00:23

    Ik ben geen klant van Electrabel. Betaal er dus ook niet aan mee

    Electrabel is de grootste energieproducent van Nederland. Dus waarschijnlijk ben jij ook klant 😉
    Overigens is dit soort “verkwisting” peanuts! Vergeleken met alle andere energie die we verbruiken. Het zal allemaal best wel loslopen!

  7. in rotterdam worden energiezuinige lampen gratis uitgedeeld, om mensen bewust met energie om te laten gaan en het verkwistende onder de aandacht te brengen.
    hier in zwolle worden tienduizenden Kilowatts weggegenereerd door deze nodeloze actie. het effect met deze bewolking valt ook nog eens volledig in hetwater.de kosten van deze actie zal wel weer op het conto van de burger afnemers komen.

  8. Kijk in uwe straat meneer… of misschien wel op uwe eigen gevel. Gemiddeld bent u dan ook 7-10% meer kwijt aan uwe energierekening. Prutsers met die ‘versieringen’ langs de ramen. En voor wie????

  9. Wat maaakt het nou uit, als je energie verspilt? Ik zet de kachel echt niet omlaag als ik van huis ga; ja, ik verspil energie en verbrand olie…..maar, we gaan toch wel net zo lang door totdat alle olie op is, omdat olie tevens de motor van de economie draaiende houdt.
    Zoet worden we gehouden met allerlei vage acties al ‘lampen uit als je weggaat’ en ‘zuinig met energie’, hierdoor denken we dat we allemaal toch goed bezig zijn….lariekoek, het maakt geen bal uit.. of die olie nu over 5 of over 20 jaar op is, de vervuiling blijft er hetzelfde om. Dus wat mij betreft; kachel en lichten aan als je weggaat;)

  10. Ik vind wel dat je een punt hebt ghehe… Bij de verbranding van x koolstof gebaseerde brandstof komt gewoon y CO2 vrij. Of we daar nu 2 of 200 jaar de tijd voor nemen maakt daarbij niet veel verschil.

    Enige verschil dat het zou kunnen maken is, dat wellicht de bomen en planten het beter kunnen verwerken als we er 200 jaar de tijd voor nemen. Maar je hebt wel een punt.

  11. @henkjan
    Geen idee hoe de hoeveelheid energie/grondstoffen zich verhouden met de energiebesparing in gebruik in vergelijking met de gloeilamp.

    Wel weet ik dat een spaarlamp echt niet altijd voordeliger is. Onlangs heb ik een spaarlamp weer vervangen door een gloeilamp. Ding zat in een buitenlamp met sensor. Binnen een half jaar was de dure Philips spaarlamp kaduuk. Een gloeilamp houdt het langer dan dat.

    Op andere plekken heb ik wel spaarlampen, waar ze wel duidelijk langer meegaan dan een half jaar.
    Maar ik begin echt m’n twijfels te krijgen bij de gestelde brandduur die er op de verpakking staat. Ik moet te vaak spaarlampen vervangen voor m’n gevoel.

  12. WFvN: veel in- en uitschakelen verkort de levensduur van spaarlampen aanzienlijk, evenals een korte brandduur. En met name de combinatie (heb ik gelezen…)
    Spaarlampen zijn dus waarschijnlijk niet zo geschikt voor een buitenlamp met sensor die vaak kort aan gaat.

    Een ander nadeel van spaarlampen: ze bevatten vaak kwik en dat is toch ook niet goed voor het mileu…

  13. En de moraalridders verspillen zelf vast niets, hebben geen kerstboom schat ik in? Pure geldverspilling.

    Henkjan het valt mij ook altijd op dat de gemiddelde lamp (ook de gewone lamp) nooit zolang meegaat als verwacht.
    Waarschijnlijk is er nooit geen mens die er iets mee doet behalve het zich afvragen 😀

  14. tsja, hier in berkum was het ook goed te zien. deze flauwekul heeft bijna een week lang voor de k=t ze k=t de lucht in lopen stralen terwijl niemand er wat van kon zien!!! jammer dat het niemand aan het denken zet.

  15. Plantje schreef op 25 december 2008 om 09:49

    geschreven door bernard, op 25 december 2008 om 00:23

    Ik ben geen klant van Electrabel. Betaal er dus ook niet aan mee

    Electrabel is de grootste energieproducent van Nederland. Dus waarschijnlijk ben jij ook klant.
    [/quote]

    Ik ga nog even voor mijn eigen gelijk, hoewel ik inderdaad niet helemaal zeker ben.

    Ik krijg mijn stroom van Greenchoice en op hun site schrijven zij o.a.: “Greenchoice contracteert zelf duurzame energieopwekkers in eigen land. Veelal zijn dit windmolens en biovergistingscentrales. Ook worden grootschalige projecten op zonne-energie gecontracteerd.”
    Als ze iets met Electrabel doen dan zou het met zonne-energie zijn. Maar op de site van Electrabel lees ik niets over “grootschalige projecten op zonne-energie”.

    Niet zo belangrijk allemaal, maar ik had toch even niets te doen 😉

  16. @Bernard

    biovergistingscentrales

    Als het goed is doet de IJsselcentrale hier wel aan mee, namelijk frituurolie o.i.d. als energiebron gebruiken ;).

  17. man man man, electriciteit komt doodgewoon uit de kolen-olie gestookte centrales. andere manieren om electriciteit te genereren zijn nog lang niet rendabel. dat gaat nog jaren duren. een leuk idee, maar je wordt in de maling genomen.

  18. Wij moeten aan de biobrandstof (lees: voedselverbranden) terwijl ze elders in de wereld geen eten hebben. Dat is een schande. Het is en blijft een VOC-mentaliteit hier in het Nederlandsche.

  19. Pp, dat had al lang gekund, alleen levert het nog te veel geld op. Inderdaad we worden voor de gek gehouden, zoals ik al zei, kachel uit en energie besparen is een vars, als de olie op is, dan pas gaan we serieus zoeken naar alternatieven

  20. Reactie van Joop

    geschreven door joop, op 24 december 2008 om 22:57

    volgend jaar de tarieven maar weer paar procentjes de lucht in want dan moeten er 5 lasers komen, electrabel geeft u een sigaar uit eigen doos. fijne kerst

    Zo sloeber Joop doet ook een duit in het zakje

  21. geschreven door bernard, op 26 december 2008 om 22:28

    Plantje schreef op 25 december 2008 om 09:49

    geschreven door bernard, op 25 december 2008 om 00:23

    Ik ben geen klant van Electrabel. Betaal er dus ook niet aan mee

    Electrabel is de grootste energieproducent van Nederland. Dus waarschijnlijk ben jij ook klant.

    Ik ga nog even voor mijn eigen gelijk, hoewel ik inderdaad niet helemaal zeker ben.

    Ik krijg mijn stroom van Greenchoice en op hun site schrijven zij o.a.: “Greenchoice contracteert zelf duurzame energieopwekkers in eigen land. Veelal zijn dit windmolens en biovergistingscentrales. Ook worden grootschalige projecten op zonne-energie gecontracteerd.”
    Als ze iets met Electrabel doen dan zou het met zonne-energie zijn. Maar op de site van Electrabel lees ik niets over “grootschalige projecten op zonne-energie”.

    Niet zo belangrijk allemaal, maar ik had toch even niets te doen

    Grappig dat Martin dit topic nog even opdiept…hier had ik nog helemaal niet op gereageerd.
    Zelf heb ik wel een project gedaan bij Electrabel, maar qua energie zitten we gewoon bij Greenchoice. Ik ben erg te spreken over hun tarieven en service!
    Dat we dan ook nog eens milieuvriendelijke energie gebruiken is mooi meegenomen. Maar voor mij houdt dat dus wel in, dat ik geen spaarlampen hoef te gebruiken 😉

Reacties zijn gesloten.