Werktijdverkorting bij Scania

Zwolle – Scania komt toch in aanmerking voor de regeling van minister Donner voor werktijdverkorting. De vrachtwagenproducent had al eerder een aanvraag gedaan, maar die werd afgewezen.

Omdat de aanvraag nu is goedgekeurd, hoeft Scania voorlopig nog geen mensen te ontslaan. Scania heeft vrijdag de productie van vrachtwagens voor een maand stilgelegd, omdat er minder vraag is. De 1100 werknemers die daardoor niet aan het werk zijn, krijgen nu voor een deel betaald uit het fonds van minister Donner.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 13
 1. belachelijk, ronduit een schande, in de goede tijden vloeien de knaken naar het hoge noorden en nu het ff moeilijk is moet de hollandse burger ff gaan lappen.


  ⚠️ Meld

 2. helemaal eens met joop ! bedrijven moeten in goede, maar ook in slechte tijden zelf hun broek ophouden. dit zijn gewoon economische wetten. het is toch geen staatsbedrijf? elk bedrijf ( ook de middenstanders ) kan nu wel aankloppen bij de regering maar dit is geen oplossing. straks komen er zeker werknemers van scania in de ww, en dat kost dan nog eens extra geld van de gemeenschap. het is alleen een extra bron van inkomen voor het bedrijf zelf. slecht management !!!


  ⚠️ Meld

 3. wat ik nu zo vreemd vindt op dit forum. is dat sommige politieke partijen ten tij en ten ontij over allerlei sociale zaken menen hier hun gal te moeten spuien. als Pp iets zegt wat verkeerd valt krijgt Pp de wind uit alle windstreken. Over delicate kwesties als dit blijft het angstvallig stil. het lijkt er een beetje op alsof ze hun vingers er niet aan willen branden hier een rechts georienteerde mening over te hebben. dit is toch een steek in de rug voor die honderden medewerkers van scania. een grote grote schande dat hier goedkeuring voor is verleend.


  ⚠️ Meld

 4. Citaatje Rudy…

  straks komen er zeker werknemers van scania in de ww, en dat kost dan nog eens extra geld van de gemeenschap.

  en citaatje Pp

  dit is toch een steek in de rug voor die honderden medewerkers van scania.

  Wellicht begrijp ik het verkeerd, maar volgens mij dient de werktijdverkorting juist om de medewerkers te beschermen! Zo kan een bedrijf medewerkers thuis laten zitten zonder ze te hoeven ontslaan. Het is juist om te voorkomen dat ze in de ww komen.

  Dus hoezo komen er straks toch medewerkers in de ww? En hoezo is dit een messteek in de rug van de medewerkers?

  Ik ben het er wel mee eens, dat bedrijven eigenlijk zelf het hoofd boven water zouden moeten kunnen houden. Dus als deze regeling goed gekeurd wordt dient men ook verplicht te worden reserves op te bouwen voor de volgende periode dat het minder wordt.
  Ik moet zeggen, dat het lastig is er heel hard in te zijn.


  ⚠️ Meld


 5. Wat zou het de gemeenschap gaan kosten als Scania een paar honderd mensen op straat zet?
  Met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar zijn die ook niet weer gelijk aan het werk.

  Als je baan na 20 jaar op de tocht staat dan ben je blij met een steuntje in de rug. Waar dat geld ook vandaan komt.  ⚠️ Meld

 6. Als er dan nog eens een paar bedrijven bijkomen en als de situatie langer duurt dan verwacht zal op den duur dat potje leegraken. En wat dan? Stortte het communistisch systeem in diverse landen ook niet daardoor in?
  Het is een lastig dilemma in ieder geval.


  ⚠️ Meld

 7. Wat het vreemde is: Scania legt ieder jaar tussen kerst en oud & nieuw voor twee weken de productie stil. Waarom moet de gemeenschap nu voor 4 weken bijspringen? Op deze manier worden de 2 weken (die ze toch altijd al stil liggen) mooi door de staat gefinancierd. De directie moet zich een slag in de ronte hebben gelachen.


  ⚠️ Meld


 8. Jammer dat sommige mensen zomaar wat van zich af bleren zonder zich te weten waar ze het over hebben.

  Volgens mij heeft Scania de afgelopen jaren tussen Kerst en Nieuwjaar gewoon doorgewerkt.
  Alleen toevallig dit jaar niet.
  En wat betreft de WTV, die gaat pas ergens in januari in werking.

  Ik denk dat het lachen in de rondte bij de directie op dit moment wel meevalt…..  ⚠️ Meld

 9. Ha Stadshagen….Moeilijk onderwerp voor jou hé? De 4 weken betalen de medewerkers zelf door min (-) uren op te nemen….De gemeenschap betaald hier helemaal niets, nada, noppes aan mee….


  ⚠️ Meld

Reageer