Aanhouding voor verboden wapenbezit

Zwolle – Op donderdag 25 december rond 1.45 uur werd op de hoek Hogenkampsweg/Molenkampsweg een 46-jarige man uit Zwolle aangehouden voor verboden wapenbezit.

Omdat bekend was dat de betreffende man wel vaker messen op zak had werd hij aangesproken door politieagenten. Op de vraag of hij wapens bij zich had, reageerde hij niet ontkennend. Toen hij toestond dat hij werd gefouilleerd, bleek hij twee verboden messen bij zich te hebben. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. omdat bekend was dat hij vaker messen op zak had werd hij aangesproken… goede zaak… jammer dat zijn advocaat zich daaronderuit zal weten te lullen als geen gerechtelijke reden voor staande houden ofzoiets…


    ⚠️ Meld

  2. Jups! Een vleesmes hoort niet op straat. Dus dat is ook strafbaar…tenzij je voor de plaatselijke braderie lekkere stukjes beenham staat af te snijden. Dat laatste zal reden zijn dat het niet heel gemakkelijk in alle gevallen te verbieden is.


    ⚠️ Meld

  3. Hangt er nogal van af hoe je het bij je draagt, denk ik. Als je een vleesmes in de picknickmand hebt, of in de boodschappentas in de hoes, lijkt me dit niet strafbaar. Heb je er een door je riem gestoken, dan heeft het mes er de schijn van om voor andere doeleinden bestemd te zijn 😉


    ⚠️ Meld

Reageer