Werkloze jongeren of vroegtijdig schoolverlaters uit de regio Zwolle krijgen gratis begeleiding bij het ondernemen of solliciteren

Werkloze jongeren of vroegtijdig schoolverlaters uit de regio Zwolle krijgen gratis begeleiding bij het ondernemen of solliciteren

Zwolle – Op 30 november start een nieuwe editie van Pak je Kans in de regio Zwolle.

Het ondernemersproject helpt werkloze jongeren, vroegtijdig schoolverlaters of jongeren in een niet passende baan tussen de 16 en 27 jaar bij het starten van een onderneming of het vinden van een baan in loondienst. Het kosteloze project is de afgelopen jaren met veel succes uitgevoerd in Flevoland en Arnhem.

Programma
Pak je Kans is een maatschappelijk project voor werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar uit de regio Zwolle e.o. waarbij zij de kans krijgen om door middel van ondernemerschap (terug) de werkende maatschappij in te komen. Het project begint met een driedaagse bootcamp waarbij de deelnemers alle tools aangereikt krijgen om zelf aan de slag te kunnen. In de weken die volgen zijn de deelnemers te gast bij lokale ondernemers. Daarna volgt een nazorgtraject waarbij de keuze voor een onderneming of een baan in loondienst centraal staat. Degenen die verder gaan met ondernemen krijgen verdere begeleiding. Deelnemers die liever voor een baan in loondienst gaan, krijgen hulp bij het vinden van een passende baan.

MBO 2 certificaat ondernemerschap
Tijdens het project worden door het Deltion College en Landstede workshops en lessen aangeboden die allemaal met het ondernemerschap te maken hebben. Na afloop van het project mogen de deelnemers een examen afleggen voor het Associatie MBO-2 certificaat ondernemerschap.

Deelname is kosteloos
Meedoen aan Pak je Kans is kosteloos. Deelnemers hebben alleen een bedrijfsidee nodig en de motivatie om er mee aan de slag te gaan. Dankzij de steun van de Human Capital Agenda, landelijke vermogensfondsen en het regionale bedrijfsleven is dit project te realiseren.
Meer informatie is te vinden op https://www.pakjekans.nl/regio/zwolle/ of www.facebook.com/pakjekans.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.