Wilgen knotten op 6 november in regio Zwolle - Foto: Natuurwerkdag
Foto: Natuurwerkdag

Wilgen knotten op 6 november in regio Zwolle

Zwolle – Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de twintigste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag niet doorgaan vanwege corona.

Dit najaar kun je weer aan de slag in een van de vijftig gebieden in Overijssel waar hulp van harte welkom is. In de regio Zwolle zijn er op zaterdag 6 november vijf locaties waar je de handen uit de mouwen kunt steken. Op vier daarvan kunnen ook kinderen meehelpen.

Het werk bestaat onder meer uit het knotten van wilgen, wilgentakken zagen, boompjes en struiken verwijderen of een takkenril maken. Een takkenril is een houtwal gemaakt van snoeihout. Tussen twee rijen opstaande palen wordt snoei- en resthout gestapeld of gevlochten. In zo’n takkenril kunnen insecten en allerlei dieren en vogels rusten. Paddenstoelen, mossen en varens groeien ook graag op dit soort plekken.

In de regio Zwolle zijn er zaterdag 6 november natuurklussen te doen op de volgende locaties:

Iedereen is welkom op de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met groen vrijwilligerswerk. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd om deelnemers kennis te laten maken met de natuur en klussen in het groen. Op elke locatie zijn er eenvoudige en toegankelijke klussen te doen, zodat iedereen mee kan doen. Ook is er op elke locatie een coördinator aan wie je vragen kunt stellen.

Artikel delen: