Rembrandtlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Rembrandtlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kil, weinig wind en kans op mist

Zwolle – Woensdagochtend is het koud en er is kans op mist. Niet alleen in Zwolle maar ook in de regio. Doordat er weinig wind is en de zon in dit jaargetijde minder kracht heeft, kan het even duren voordat de mist oplost. Vermoedelijk knapt het zicht in de loop van de ochtend op.

‘s Morgens vroeg is het kwik gedaald naar ongeveer 4 graden. De temperatuur gaat omhoog, maar we blijven ergens onder de 10 graden steken. De zon krijgt weinig kans om Zwolle op te warmen omdat ze verborgen blijft achter te veel wolken. In de middag prikken misschien een paar zonnestralen door de wolkenmassa heen. De kans op regen is klein. Ook in de middag, en zeker in de avond, is er van wind weinig tot niks te merken. Het zicht gaat in de nacht achteruit.

Donderdagochtend moet met zichtbelemmering door mist rekening worden gehouden. De dag begint kil met ongeveer 4 graden op de thermometer, in de middag stopt het kwik bij 10 graden. Het is overwegend grijs, mogelijk worstelt de zon zich er in de middag nog even doorheen. Een middagbuitje is donderdag niet uit te sluiten. Hoewel er weinig wind is, heeft de windrichting de neiging het westen tot noordwesten op te zoeken.

Vrijdag lijken de kansen op wat zonneschijn iets groter te worden. Wolken zijn er zeker ook. Het is in november maar de vraag in hoeverre die verdwijnen. Mocht het een paar uurtjes lukken met de zon, dan klimt het kwik naar 12 graden.

Artikel delen: