VV Berkum
VV Berkum

Trainer Hoekstra en Berkum gaan samen door

Zwolle – De samenwerking tussen de Zwolse hoofdklasser VV Berkum en trainer Arno Hoekstra wordt voor twee jaar doorgezet. Club en trainer zijn nog niet op elkaar uitgekeken en zijn een nieuwe overeenkomst aangegaan.

Hoekstra is nu bezig aan zijn derde achtereenvolgende seizoen als oefenmeester van de Berkumers en stond in een eerdere periode al twee jaar aan het technische roer bij de club. Waar dat voor veel verenigingen een aanleiding is om een andere coach te zoeken, geldt dat niet voor Berkum.

Voorzitter Jan Teun Fuller: ”Met Arno hebben we een trainer in huis die met rust en vanuit een duidelijke opvatting werkt aan de ontwikkeling van zijn teams, en dat bevalt ons prima. Hoekstra kent onze visie en de club goed, dat helpt als je iets wilt opbouwen, zoals het inpassen van spelers uit onze eigen jeugdopleiding.” Hoekstra zelf is in zijn nopjes met de nieuwe verbintenis: ”Het is heel prettig werken bij Berkum. De samenwerking met de technisch verantwoordelijken loopt goed, er is hier altijd een goede selectie voorhanden en de plannen van de club passen goed bij mij als trainer.”

De nu 45-jarige coach uit het Friese Oldeberkoop kan bogen op een ruime ervaring als hoofdtrainer. Zo werkte hij vóór zijn eerste Berkum-periode drie seizoenen bij FVC in Leeuwarden en stond hij vijf jaar aan het technische roer bij zaterdag-eersteklasser d’Olde Veste ’54 in Steenwijk. Als voetballer kwam hij uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures maakten helaas een voortijdig eind aan zijn carrière als actief speler.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. En minstens zo belangrijk dat dat met eigen jongens gebeurd. Kijk je kunt een grote criminele spelverdeler en een paniek aankoop in de spits kopen voor 30.000 euro per seizoen per stuk zoals sportclub maar het beleid van de zwart witten is toch veel mooier


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.