Overige politieberichten

Zwolle – Op woensdag 24 december werd er aangifte gedaan van diefstal van diverse goederen uit de tijdelijke schaatsbaan aan de Wethouder Alferinklaan. In de nacht van 23 op 24 december is een deur van de omheining geforceerd. Vanaf het terrein zijn een lege kassa en twee paar schaatsen weggenomen.

– In een supermarkt aan de Van der Capellenstraat is woensdag 24 december rond 16.45 uur een 58-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal van een fles drank. Personeel had gezien dat de man de fles onder zijn jas stopte en de winkel wilde verlaten. Daarop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Omdat de man bekend is als een veelpleger is hij in verzekering gesteld.

 – Een 42-jarige vrouw uit Zwolle is donderdag 25 december rond 01.00 uur van haar tas beroofd op de Burgemeester Drijbersingel. De vrouw en haar echtgenoot stapten net in hun auto toen er een auto met daarin drie personen naast hen stopte. Eén van de personen stapte uit en vroeg de weg. Plotseling pakte hij door de openstaande portier de tas van de vrouw die in de auto lag en probeerde hij er vandoor te gaan. De echtgenoot van het slachtoffer probeerde de man te stoppen waardoor er een worsteling volgde. De dader wist zich los te krijgen en stapte alsnog bij zijn vrienden in de auto en ging er vandoor. De echtgenoot raakte bij de worsteling licht gewond aan zijn hand en moest zich daarvoor in het ziekenhuis laten behandelen. Een onderzoek is ingesteld.

– Op donderdag 25 december rond 01.00 uur is in de Voorstraat een 17-jarige bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle bleek dat de jongen had gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 740 ug/l. De jongen is met een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal heengezonden.

– Op de Jufferenwal is in de nacht van donderdag op vrijdag 26 december een 24-jarige man uit Wijhe aangehouden voor de Opiumwet. De politie zag de man staan op de hoek met de Kamperpoorterbrug samen met een andere man. Bij het zien van de politie ging laatstgenoemde er vandoor. Ook de verdachte maakte rechtsomkeer. Hierop is de verdachte staande gehouden. Bij controle bleek de man drugs bij zich te hebben, meer dan een gebruikershoeveelheid, diverse lege drugszakjes en een weegschaaltje. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. aalanden dan?
    De halve Aalanden schijnt leeggeroofd te zijn deze nacht en daar staat niks over?
    vannochtend hoorde we van anderen ook verhalen uit de wijk over diefstal


    ⚠️ Meld

Reageer