Park Eekhout - Foto: Wouter Steenbergen
Park Eekhout
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Mist in de ochtend, ‘s middags misschien wat zon

Zwolle – Donderdag begint de dag in Zwolle weer met mist, die behalve vochtig koud ook hinderlijk voor het verkeer kan zijn. Slecht zicht, mogelijk minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend trekt de mist langzaam op tot laaghangende bewolking. Breekt de zon eigenlijk nog door?

Er zijn enkele weermodellen die berekenen dat de zon in de middag tevoorschijn komt boven de regio Zwolle. Van dat optimistische scenario gaan we uit: het blijft niet de hele dag egaal grijs. Uit de resterende wolken kan heel misschien wat licht gespetter komen. Er zit weinig fut in de atmosfeer en dus is er weinig wind. In de stad is het vrijwel windstil. ‘s Morgens vroeg is het met 4 graden aan de kille kant. In de middag wordt Zwolle iets uit de kou gekrikt, maar 10 graden is te veel gevraagd.

In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend komt er een beetje wind te staan. Dit helpt tegen mist. Het zicht is vrijdagochtend vermoedelijk beter dan donderdagochtend.

Vrijdag schuiven er wolkenvelden over de stad. Tussenruimte voor blauwe lucht met een zonnetje lijkt er ook te komen. De wind is terug: zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het westen. Een buitje is vrijdag niet compleet uit te sluiten. De grootste kans daarop in de middag en avond. Een temperatuur tussen 10 en 12 graden.

In het weekend lijken 12 hele graden Celsius haalbaar te zijn. De wind neemt gestaag toe naar matig, kracht 3 tot 4. Zaterdag uit het zuidwesten, zondag uit het westen tot noordwesten en verder toenemend. Zondag laat de wind je voelen dat het herfst is. De bewolking overheerst, met zaterdag overdag meest droog weer. Zondag is er kans op buien.

Artikel delen: