VV Berkum
VV Berkum

Berkum moet zaterdag winst pakken tegen NSC Nijkerk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen directe concurrent NSC Nijkerk. De Zwollenaren hebben een overwinning nodig om weer aansluiting te krijgen bij de middenmoot in de Hoofdklasse B.

De thuisclub weet echter dat NSC in precies hetzelfde schuitje zit en zich dus niet maar zo gewonnen zal geven. “NSC heeft een stugge ploeg, maar we hebben eigenlijk maar één opdracht: drie punten halen. En op welke manier maakt dan niet veel uit,” kijkt Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis vooruit. “De laatste weken hebben we goed gevoetbald maar onszelf niet beloond. Maar de sfeer en het spel bij ons zijn goed, er komen nog genoeg kansen.”

Na het afgelopen seizoen veranderde er heel wat in de NSC-selectie. Veel spelers stopten of vertrokken en daar kwam een hele serie nieuwkomers, van onder meer DVS ’33, Sparta Nijkerk en Zuidvogels, voor in de plaats. Het is trainer John Kamphuis, afgelopen zomer na een jaar weer teruggekeerd bij NSC, kennelijk nog niet gelukt daar een soepel draaiende voetbalmachine van te maken want zijn ploeg bivakkeert al vrijwel het hele seizoen in de onderste regionen.

Enkele weken geleden kreeg NSC een opkikker door een knappe 1-0 thuiswinst tegen HZVV, maar daarna gingen de Veluwenaren met 3-0 onderuit bij Volendam. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-2 verloren van ONS Sneek, dat in zijn eerdere uitwedstrijden nog geen punt binnen had geharkt… NSC begon redelijk tegen de Friezen en kreeg ook kansen maar gaandeweg werd ONS sterker. Dat resulteerde na een halfuur in de 0-1 toen een kopbal via de paal binnen vloog. NSC gaf echter enkele minuten later al lik op stuk toen Redouan Hazzat zijn ploeg langszij bracht met een fraaie boogbal. Op slag van rust sloeg het noodlot voor de thuisclub toe, toen een schot van richting werd veranderd door verdediger Timo Schefczyk en de bal in zijn eigen doel belandde: 1-2. Na rust kreeg NSC nog wel kansen om wat aan de dreigende nederlaag te doen maar in de stand kwam geen verandering meer.

Ook Berkum kijkt terug op teleurstellende weken. Na remises tegen De Dijk (0-0) en HZVV (1-1) volgde afgelopen week een frustrerende 1-0 nederlaag bij Eemdijk, dat in de top van de Hoofdklasse B meedraait. Berkum was daar zeker niet de mindere, combineerde uitstekend en creëerde ook de nodige kansen. Zoals vaker dit seizoen kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra, die deze week voor nog weer twee seizoenen bijtekende, voor het vijandelijke doel echter scherpte en koelbloedigheid tekort. Een kwartier voor het slot kwam Eemdijk op 1-0 en Berkum was niet meer in staat dat recht te buigen, ook omdat in de slotfase een ogenschijnlijk onhoudbare vrije trap van aanvoerder Marc van der Meulen op de paal van het Eemdijkse doel vloog.

Door die schlemielige nederlaag zakten de Zwollenaren naar een 13e plaats op de ranglijst, met negen punten uit negen duels. NSC heeft exact hetzelfde puntenaantal maar staat één plek lager door een slechter doelsaldo. Voor beide ploegen zijn de belangen dus groot!

De wedstrijd Berkum-NSC Nijkerk wordt geleid door scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen. Het duel is zaterdag ook te volgen via onderstaand YouTube-kanaal van Berkum TV.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Het zwakke NSC bakt er al jaren helemaal niets van. Daarbij komt dat alle spelers uit de Biblebelt eindelijk hun vaccinatie gehaald hebben, dus die zijn daar nog zo ziek als een hond van. Aan de kant heeft de celecao van vv Berkum een enorme booster gekregen doordat Arno voor 2 jaar heeft bijgetekend.

  Kortom dat wordt een eenvoudige 3 – 0 voor de Berkummers.


  ⚠️ Meld

 2. Nog meer schitterend nieuws ‘Wedstrijd Excelsior’31 afgelast vanwege coronabesmettingen bij DOVO’. Gewoon 3 punten in mindering brengen bij k.t Refo Veenendalers. God en de KNVB straft hen meteen.


  ⚠️ Meld

 3. Na afloop van de kelderkraker een groots opgezet Oktoberfest in de normaliter kille kantine, met veel bombarie aangekondigd.
  Moreel gezien natuurlijk niet te verkopen gezien de huidige maatschappelijke perikelen. Zeker niet bij de club van de moraalridders.


  ⚠️ Meld

 4. Terwijl wij aan de potten bier gaan, zijn wij nog wel 1 minuut stil voor de onderstaande afgelastingen, maar daarna gaan we weer dooooooooooooor. Hihihi wat mooi wat mooi. Snie Sna Wappie Wappie Wappie Wap
  https://www.youtube.com/watch?v=FJNd007TqLg

  .HSV Hoek-DVS’33
  Achterveld-WZC
  CSV Apeldoorn-SVI Zwolle
  Lelystad’67-FC Horst
  VVOG Harderwijk – Barendrecht
  SKV – Zeewolde
  Achterveld – WZC
  Heerde – Barneveld
  WHC – Broekster Boys
  Borger – DKB


  ⚠️ Meld

 5. Oh oh oh de wereld wordt nu wel heel klein voor de Refootjes en anti Vaxxurs. Net goed want dan feesten wij nog even door. Zeker na een overwinning smaakt dat nog biertje nog veel lekkerdur.

  Dass Motto unsere Oktorfest ist dieses Jahr: Verboten fur Refoos und Anti Vaxxurs !!!


  ⚠️ Meld

 6. Hey Tonnie, zie ik je zo weer? Wat een bak ellende krijgen we bij NSC over ons heen. Alsof al die nederlagen niet genoeg zijn, waait het Corona virus ook nog als een malle rond in Nijkerk. Ik ben wel blij dat we kunnen spelen, ondanks dat we alles verliezen. Alles onder de 3 beschouw ik als winst. Ik zie je zo of heb je geen QRCode?


  ⚠️ Meld

 7. En Chris deed het weer. Na 2 minuten lag de bal alweer in het mandje. Die keepers hebben echt een hekel aan hem. En trouwens de andere spitsen in de Zwolle. Hoppaaa weer 750 Euro die naar vv Berkum vloeit.


  ⚠️ Meld

 8. Sorry voor de taalfouten maar dat zijn naweeen van het Oktoberfest. Goh wat was dat gaaf man. Wat hebben we dat gemist.


  ⚠️ Meld

 9. Geeft iemand een seintje als het wedstrijdverslag van Westenholte Voorst Frankhuis hier op WLZ staat.

  Zal het arbitrale trio weer onderuit de zak krijgen of zijn de spelers van WVF zelf verantwoordelijk voor de zoveelste nederlaag dit seizoen. Ik weet het antwoord al maar ik wil graag de bevestiging zien in het verlag. Hihihi


  ⚠️ Meld

 10. Nog altijd geen verslag van WVF maar in de krant stond dat ze verdiend verloren hadden. De spelers kregen de schuld en niet de arbitrage.


  ⚠️ Meld

 11. Wedstrijd verslag gezien daarin krijgen de scheidsrechter en diens assistent alle schuld van de tegengoals toe gewezen. Je verwacht het niet hé bij wvf. Als ze net als bij Berkum een live uitzending verzorgen dan kunnen we het zelf een keer zien. Dat doet de club natuurlijk niet want dan kunnen we hun ongelijk zien. Hahaha


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.