V.l.n.r. Lijsttrekker Cankut Ercan, Annajorien Prins, Jan Borgert, Janet Manden, Alieke Ramos-Marta Pijl. Ontbrekend op de foto: René Kortman - Foto: Volt Zwolle
V.l.n.r. Lijsttrekker Cankut Ercan, Annajorien Prins, Jan Borgert, Janet Manden, Alieke Ramos-Marta Pijl. Ontbrekend op de foto: René Kortman
Foto: Volt Zwolle

Volt Zwolle maakt lijsttrekker Cankut Ercan en kandidaten gemeenteraadsverkiezingen bekend

Zwolle – Tijdens het congres hebben de leden van Volt Zwolle, de lokale tak van de pan-Europese partij, gestemd op de kandidatenlijst. Na een intensieve selectieperiode presenteerde Volt Zwolle met trots de kandidatenlijst op het congres.

Cankut Ercan reageerde na de bekendmaking: “Ik ben blij en dankbaar dat de leden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken. We groeien hard en kijken er naar uit om samen de stem van Volt lokaal hier in Zwolle te laten horen.”

Naast de lijsttrekker Cankut Ercan zijn er vijf kandidaten die samen met hem de kandidatenlijst vormen. De volgende stap voor Volt Zwolle is het afronden van het verkiezingsprogramma. Dit programma wordt begin december voorgelegd aan de leden en na instemming gepubliceerd. Daarna gaat de campagne voor Volt Zwolle van start.

Volt in het kort
Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt optimisme in de politiek met een radicaal positief geluid. Ook op lokaal niveau in Zwolle gaan wij dit geluid laten horen. Europees denken, lokaal doen.

De lijsttrekker en kandidaten stellen zich kort voor:
Cankut Ercan – Lijsttrekker Volt Zwolle
“Mijn naam is Cankut Ercan, 34 jaar en ik ben afgestudeerd in Internationaal & Europees recht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Als trotse Zwolse ondernemer met een internationale juridische praktijk herken ik mij volledig in het gedachtegoed van Volt: internationaal denken, (grensoverschrijdend) verbinden en uiteindelijk (lokaal) doen. Als lijsttrekker van Volt Zwolle wil ik mij inzetten om praktische oplossingen voor lokale uitdagingen te vinden.”

Annajorien Prins – Kandidaat gemeenteraadslid
“Mijn naam is Annajorien Prins, 28 jaar. Ik breng frisse energie naar de Zwolse gemeenteraad. Ik wil me inzetten voor het versterken van de invloed van Zwollenaren op het lokale bestuur. De grote transities van vandaag, zoals klimaatverandering en democratie vernieuwing, wil ik samen aanpakken. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig adviseur op het gebied van communicatie & participatie. Eerder werkte ik als ambtenaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en bij provincie Overijssel.”

Jan Borgert – Kandidaat gemeenteraadslid
“Mijn naam is Jan Borgert, 39 jaar -dus nog zeker geen 40-, getrouwd en vader van 2. Ik ben Zwollenaar sinds 2004 en woon nu na Holtenbroek en Dieze zo’n zes jaar in Zwolle Zuid. Ik ben docent mediaredactie bij Landstede in Zwolle en werkte daarvoor 10 jaar bij dagblad de Stentor bij de internetredactie. Ik wil graag Volt vertegenwoordigen in Zwolle en ons beleid vertalen naar een praktische invulling.”

Janet Manden – Kandidaat gemeenteraadslid
“Ik ben Janet Manden (52) woonachtig in de wijk Stadshagen. Positief en pragmatisch. Luisteren, verbinden en resultaat bereiken. Samenwerken om oplossingen te bedenken. Dat is hoe ik werk en wat ik ook zal doen voor een duurzaam en sociaal Zwolle. Een gezonde balans tussen wonen, mobiliteit en groen zodat Zwolle kan groeien én een fijne stad blijft!”

René Kortman – Kandidaat gemeenteraadslid
“Mijn naam is René Kortman. Sinds 1986/1987 werk en woon ik in Zwolle. Getrouwd met Ria, drie dochters en negen kleinkinderen, die alle samen met hun partners met plezier in Zwolle wonen. Na loondienst lange tijd ondernemer en nu pensionado. Tijd om iets terug te doen voor een partij die ons Europa niet is vergeten.”

Alieke Ramos-Marta Pijl – Kandidaat gemeenteraadslid
“Mijn naam is Alieke Ramos Marta-Pijl, ik ben een Zwollenaar met een Europees hart van 54 jaar, werkzaam als senior strategisch beleidsadviseur. Ik geloof in een gezonde Zwolse toekomst met Volt als frisse en optimistische wind binnen het politieke veld. Naast mijn baan, zet ik me al decennia vol enthousiasme in voor een mooiere samenleving en meer verbinding. Voor mij staat Volt voor transparantie, gelijke rechten, eerlijke kansen en ruimte voor kunst en cultuur.”
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Mooie afspiegeling van onze moderne maatschappij. Jong, oud, mannen met baarden en vrouwen. Zo hoort het. En geen one issue partij. Dat is een uitzondering bij nieuw opgerichte partijen.


  ⚠️ Meld

 2. Alleen de naam al van de lijsttrekker voorspelt niet veel goeds waar zijn de Henk Ruitenbergen gebleven die hadden tenminste een duidelijke mening.Nee mijn stem krijgen ze niet in dit linkse Zwolle


  ⚠️ Meld

 3. Weinig directe en duidelijke plannen in deze kennismaking. Wel wazige/algemene kreten.
  gemodereerd

 4. Veel nieuwe partijen zijn overal tegen. Tegen windmolens, tegen klimaat, tegen asielzoekers, tegen vaccin, tegen dictatuur, tegen God mag weten wat allemaal. Wat een verademing dat er nog nieuwe partijen die gewoon nog ergens voor zijn. Voor Europa, voor energietransitie etc etc.


  ⚠️ Meld

 5. Bij Stemkompas en Stemkiezer kun je onafhankelijke een stemadvies krijgen. Ik vul ze allemaal in. Zo krijg je het beste advies.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.