Korfbaltrainer Wilco van den Bos en Sparta Zwolle gaan per direct uit elkaar - Foto: Wilco van den Bosch
Foto: Wilco van den Bosch

Korfbaltrainer Wilco van den Bos en Sparta Zwolle gaan per direct uit elkaar

Korfbaltrainer Wilco van den Bos heeft besloten om per direct te stoppen als hoofdtrainer bij Sparta Zwolle. Dat heeft hij deze week kenbaar gemaakt aan de Zwolse korfbalclub.

Van den Bos geeft aan dat de ambitieuze plannen, waarin Van den Bos en Sparta elkaar hadden gevonden bij het tekenen van het contract, in de praktijk helaas nog niet gerealiseerd kunnen worden door de club. Van den Bos: “Sparta heeft heel erg haar best gedaan om de uitdagende ambities waar te maken, maar die zijn op dit moment gewoon een brug te ver. Daarom verwijt ik ook helemaal niemand iets.”

Voorzitter Peter van Gulik over het besluit van Van den Bos: “Het is voor beide partijen goed om uit elkaar te gaan. Er is geen klik ontstaan tussen de selectie en Wilco. Dat is een zeer belangrijke voorwaarde voor het samen in een traject stappen. Dat is jammer, maar we moeten gewoon verder.”

De afgelopen weken waarin Van den Bos als bondcoach van Duitsland tijdens EK korfbal veel afwezig was, hebben Remkes Pullen, Christian Lucas en Remco Jacobs de honneurs van het trainen en coachen van de selectie van Sparta Zwolle gezamenlijk op zich genomen. Van Gulik: “Met hen gaan we eerst in gesprek over het vervolg. Ik vertrouw erop dat zij op korte termijn de ploeg kunnen klaar stomen voor de zaalcompetitie die 20 november van start gaat.”

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Sparta speelt toch ook in het blauw wit? Tja dan weet je dat de sportieve prestaties zwaar tegenvallen. Er is hier op WLZ recentelijk veel bewijs van gepubliceerd.

  Het is dan ook logisch dat Be Quick’28 de kelderstadsderby gaat winnen van de in het blauw wit getooide WVF. Dat is nu wel duidelijk. Ik denk dat BQ de Pannen van het zak zullen spelen. Hahahaha


  ⚠️ Meld

 2. Nu er zoveel wappie wedstrijden zijn afgelast in de Bibblebelt en omgeving ga ik mogelijk deze Stadsderby/kelderkraker WVF – BE Quick28 bezichtigen. Gelet op de stand verwacht ik overigens geen goed voetbal.


  ⚠️ Meld

 3. Bijna goed David, het werd 2-3. De blauw witten blijven wel nog op geen enkele overwinning staan dit seizoen. Was het echt zo slecht als dat iedereen dacht dat het was. Een foutenfestival?


  ⚠️ Meld

 4. WVF kennende zal de scheidsrechter weer de schuld krijgen van zijn beslissingen. De woorden ‘de warrig leidende leidsman/scheidsrechter’ doen het ook altijd goed in een wedstrijdverslag. Je moet de schuld nooit bij zelf zoeken natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 5. Vergeet de assistent scheidsrechters niet he? Die krijgen er standaard ook van langs bij WVF. Zijn er nog vechtpartijen geweest? Oh nee die kans is klein, daarvoor moeten de beide clubs een harde kern en dat was hier niet het geval.


  ⚠️ Meld

 6. Ook het in blauw wit getooide sv HTC verliest weer eens. Blauw wit dikke shit. Het zit hem echt in die kleuren. WVF ook dramatisch vandaag.


  ⚠️ Meld

 7. Wordt er nog live muziek gespeeld en op droge cake getrakteerd in de kantine na afloop van de kansloos verloren kelderkraker/stadsderby?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.