Erben Wennemars 3e na 1 dag NK allround

Heerenveen – Erben Wennemars de schaatser sprinter uit Zwolle neemt dit weekend deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Allround in Thialf in Heerenveen. Hij ging voortvarend van start op de 500 meter die hij won in een tijd van 35.82 sec., zijn eerste 35er van dit seizoen.

Archieffoto

Aan het eind van de middag moest hij de 5 kilometer rijden. Tot 3.400 meter reed de sprinter knap rondjes van 31 seconden, maar daarna kwam de klad erin. Hij eindigde met 6:39.93 als veertiende en daardoor ging Olde Heuvel hem voorbij. In het algemeen klassement staat Wennemars nu 3e.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Schaatser Erben Wennemars is zondag als vijfde geeindigd op het NK allround in Heerenveen.

    Door dat resultaat gaat de Zwollenaar niet naar het EK allround in januari. Wouter Olde Heuvel werd tweede en plaatste zich daardoor wel.De winst in Thialf ging naar regerend kampioen Sven Kramer. Kramer won ook de afsluitende tien kilometer. Olde Heuvel werd daarop vierde met een tijd van 13.27,78. Bob de Jong behaalde de tweede plaats. De derde plaats was voor Carl Verheijen. Erben Wennemars eindigde op de langste afstand als achtste.

    RTV Oost


    ⚠️ Meld

Reageer