Patty Wolthof lijsttrekker PvdA Zwolle: “Wij willen groeien” - Foto: PvdA
Foto: PvdA

Patty Wolthof lijsttrekker PvdA Zwolle: “Wij willen groeien”

Zwolle – Patty Wolthof is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gekozen tot lijsttrekker voor de Zwolse PvdA. Ze is sinds september 2019 fractievoorzitter van de sociaaldemocraten.

De leden van de PvdA hebben op 3 november de kandidatenlijst vastgesteld. Wolthof: “Ik ben enorm trots op onze lijst. We staan allemaal te popelen om aan de slag te gaan met onze campagne. Want er valt op 16 maart echt iets te kiezen.

De PvdA kiest voor meer betaalbare woningen en niet voor meer dure penthouses. De PvdA kiest voor een schone en groene toekomst voor iedereen. Goede zorg voor iedereen die dat nodig heeft, geen wachtlijsten meer. En wij staan natuurlijk voor een fatsoenlijk loon, voor het vele onmisbare werk dat in onze stad wordt gedaan. Daarover gaan we in de campagne met zoveel mogelijk Zwollenaren in gesprek. Op straat, aan de deur, via activiteiten en online. Met ons verhaal voor een sociaal en groen Zwolle. Wij willen in maart 2022 het aantal raadszetels weer laten groeien. En terug naar het college. Zwolle verdient weer een sociaal en groen beleid.’’

Deskundig, divers en vernieuwend
Afdelingsvoorzitter Anneke Speelman: “Met deze deskundige, diverse en vernieuwende lijst gaan we de komende maanden en jaren Zwolle weer rood kleuren, en met een visie die de stad weer van iedereen laat zijn.” Ze spreekt een apart dankwoord uit voor raadslid Jan Slijkhuis, die na drie perioden afscheid neemt van de raad. “Jan heeft zich 12 jaar lang keihard ingezet voor onze stad, onze inwoners en onze partij. Daarvoor willen we hem enorm bedanken. Gelukkig heeft hij aangeboden de toekomstige fractie met raad en daad te ondersteunen, dus we hoeven hem nog niet helemaal te missen.”

De definitieve kandidatenlijst van de PvdA Zwolle:

 1. Patty Wolthof
 2. Mart oude Egbrink
 3. Luna Koops
 4. Selma Hoekstra
 5. Niels van der Schaaf
 6. Hettie van Aalderen
 7. Roberto Kist
 8. Evita Keulen
 9. Hans Hampsink
 10. Jannes Bouma
 11. Herman Sieben
 12. Manasse Hop
 13. Nynke de Jong
 14. Erik Wellner
 15. Herman Hegeman
 16. Ria Schoot Uiterkamp
 17. Henk Nijland
 18. Erna Tichelaar
 19. Jan de Jong
 20. Henk Lobers
 21. Johan van Zwet
 22. Ad van Halem
 23. Marijke Tjepkema-Burger
 24. Aalt Brinkhuis
 25. Wil Bredewold-de Vos
 26. Nico Broersma
 27. Anita Oppedijk
 28. Hüseyin Kaya
 29. Hans Nooter
 30. Eefke Meijerink
 31. Jan Slijkhuis
Artikel delen:
Reactie 1
 1. Die gaan niet meer groeien.Ze hebben ons jaren lang bedonderd en besodemieterd.We plukken nu de vruchten ervan in onze mooie multiculturele samenleving.Nee de partij van de allochtonen is uitgespeeld.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.