SP Zwolle stelt kandidatenlijst vast

SP Zwolle stelt kandidatenlijst vast

Zwolle – De leden van de Zwolse SP hebben de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Huidige fractievoorzitter Brammert Geerling (34) is gekozen als lijsttrekker. Met deze lijst zet de SP in op ervaring aangevuld met nieuw talent dat actief is in alle lagen van de samenleving.

Op plek 2 staat Koen van Baal (38) eerder raadslid en op dit moment burgerlid. Op 3 staat nieuw talent Kim Ahlers (32) eerder betrokken bij de SP hulpdienst en werkzaam op het gebied van werk en inkomen. Op 4 staat Bob Rosier (33) initiatiefnemer van acties voor meer afvalbakken in de stad. Op 5 Shanna Jansen van Jorksveld (29) bestuurslid met een brede professionele kennis van de zorg.

Op 6 Maurits Kersten (27), onderwijzer en voormalig afdelingsvoorzitter. Op 7 staat Robert Bos (38), de drijvende kracht achter de succesvolle acties voor beter busvervoer in Zwolle. Op 8 staat Kimberly Lindenhovius (22) die een leidende rol vervult in acties van studenten tegen het leenstelsel en voor een hoger minimumloon. Op 9 staat Maarten Hulstijn (46), in het verleden al raadslid en werkzaam op het gebied van water en klimaatadaptatie. Sabine Spaansen (50), actief als bestuurslid maakt de top 10 compleet.

Lijstduwer is Saxion docent en voormalig Tweede Kamerlid Frank Futselaar (42).

Lijsttrekker Brammert Geerling: “Ik ben trots en vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen de strijd voor een socialer Zwolle te mogen aanvoeren. Er is een belangrijke keus te maken volgend jaar. Blijft de inhoud van je portemonnee bepalen wat je waard bent als mens? Wordt Zwolle een stad voor de rijken waar lagere inkomens de stad worden uitgejaagd? Ik denk dat veel Zwollenaren net als de SP klaar zijn met de kant die het nu opgaat. Met deze toplijst ga ik campagne voeren voor een radicale sociale koers. Voor een stad met veel meer betaalbare woningen, waar huisjesmelkers en beleggers worden aangepakt en we niet onverschillig toekijken hoe stadsgenoten in armoede leven.”

Bert Sluijer die op dit moment raadslid is voor de SP vindt het na 7 jaar genoeg geweest. Hij wil meer tijd besteden aan zijn band, reizen en vrijwilligerswerk. Natuurlijk blijft hij wel actief voor de SP.

 1. Brammert Geerling (34)
 2. Koen van Baal (38)
 3. Kim Ahlers (32)
 4. Bob Rosier (33)
 5. Shanna Jansen van Jorksveld (29)
 6. Maurits Kersten (27)
 7. Robert Bos (38)
 8. Kimberly Lindenhovius (22)
 9. Maarten Hulstijn (46)
 10. Sabine Spaansen (50)
  11. Rob Kolner (37)
 11. Emile Hoogterp (43)
 12. Sander Taconis (56)
 13. Marian Stawecki (64)
 14. Patrique Imanzi (47)
 15. Gea Bloemhof (66)
 16. Jolanda Regout (41)
 17. Juliana van Thijs (71)
 18. Naida van Oenen (40)
 19. Yvonne Schutte (65)
 20. Jan Pasman (62)
 21. Nicole Temmink (34)
 22. Bert Sluijer (52)
 23. Frank Futselaar (42)Artikel delen:
Reactie 1
 1. “… succesvolle acties voor beter busvervoer in Zwolle.” Jemig, blijkbaar was het nog veel slechter gesteld met het busvervoer in Zwolle. Ik laat de bus al jaren links liggen en loop naar mijn bestemming toe als ik haast heb.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.