Het weer in het weekend: Zaterdag grijs, zondag wolken en zon, beide dagen winderig - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag grijs, zondag wolken en zon, beide dagen winderig

Zwolle – Zaterdag wil het met de zon boven Zwolle niet vlotten. Continu zit er een grijze wolkenlaag in de weg. De onderbrekingen in het wolkendek zijn schaars. Wanneer de bewolking even dikker wordt dan hij al was, dan kunnen er spatjes regen uit vallen ook. De grootste kans daarop na het middaguur.

Typisch novemberweer met een maximumtemperatuur van 10 graden. Meer lijkt er niet in te zitten onder de wolken. De zuidwestenwind neemt gedurende de dag langzaam maar gestaag toe. In de ochtend kracht 3 en in de middag kracht 4. In de avond en nacht wordt misschien 5 aangetikt. Een vrij krachtige bries die niet alleen blaadjes van de bomen trekt, maar tevens de gevoelstemperatuur drukt. Tegen middernacht wordt vanuit het noordwesten een front boven Zwolle verwacht, dat eerst wat lichte regen of motregen brengt.

Na middernacht volgen enkele buien. In de loop van de nacht en zondagochtend vroeg neemt de wind tijdelijk af.

Zondag is het goede nieuws dat achter het front de bewolking breekt. Overtuigende stukken blauwe lucht verschijnen boven de stad. Met stapelwolken en zon. De wind is nog op dreef, die neemt van kracht 3 ’s morgens toe naar kracht 4 ’s middags. Hij komt uit het westen tot noordwesten. Een buitje is de hele zondag niet uit te sluiten. Rond het middaguur lijkt die kans het grootst. Een temperatuur in de middag van ongeveer 10 graden.

Na het weekend is er minder wind. Het is eerst licht wisselvallig, maar in de tweede helft van de nieuwe week schiet een hogedrukgebied te hulp. Dat zorgt voor droog en rustig weer in Zwolle met overdag een maximum van ongeveer 12 graden op de thermometer en kans op nachtvorst.

Artikel delen: