Voorbeschouwing PEC Zwolle – SC Cambuur

Voorbeschouwing PEC Zwolle – SC Cambuur

Zwolle – Zaterdagavond om 21.00 uur neemt PEC Zwolle het thuis op tegen SC Cambuur. De Leeuwarder formatie van trainer/coach Henk de Jong promoveerde vorig seizoen glansrijk naar de Eredivisie en is dit seizoen uitstekende begonnen. PEC Zwolle bivakkeert nog altijd op de laatste plaats, al is de weg naar boven inmiddels ingezet.

Met overwinningen op Heracles Almelo (1-0) en De Graafschap (4-1) beleefde PEC Zwolle een prettige laatste week van oktober. Zeker de eerste driepunter in competitieverband tegen Heracles was meer dan welkom, maar ook de bekerzege op De Graafschap gaf de Zwolse burger moed. Dat was ook te zien in Alkmaar, waar PEC Zwolle de maand afsloot tegen subtopper AZ.

Een mooie Zwolse avond leek in wording na twee bijna identieke doelpunten in het eerste kwartier van Mees de Wit, die op aangeven van Mark Pabai het net liet bollen, maar AZ stelde nog voor rust orde op zaken. Direct na de thee kwamen de Alkmaarders op een 3-2 voorsprong en dat gaf de thuisploeg, ondanks een aantal prima kansen voor PEC Zwolle, niet meer weg. Daardoor vertrok PEC Zwolle met een katerig gevoel uit Noord-Holland, wetende dat er meer in had gezeten.

Tegenstander SC Cambuur speelde tegen RKC Waalwijk afgelopen zondag. In een kletsnat Mandemakers stadion werden de drie punten middels een 0-1 overwinning veiliggesteld. Een knappe prestatie, want de formatie van De Jong pakte tot op heden dit seizoen voornamelijk de punten in eigen huis. Overijsselse tegenstanders weten daar alles van, want FC Twente, Go Ahead Eagles en Heracles Almelo verloren allen in Leeuwarden. Zeker de overwinning op Heracles (2-1) was knap aangezien Cambuur een week eerder met 9-0 werd afgedroogd door Ajax. Thuis werd alleen verloren van AZ , Feyenoord en in de eerste speelronde van FC Groningen.

PEC Zwolle – SC Cambuur staat altijd garant voor spektakel en goals. Dat was al zo toen beide ploegen veelvuldig tegenover elkaar stonden in de toenmalige Jupiler League en dat was voor de degradatie van Cambuur in 2016 niet anders. Uitschieter is de 6-1 uit het seizoen 2014/2015, toen beide ploegen ook in de kwartfinale van de beker tegenover elkaar stonden en PEC Zwolle zich na een bloedstollende verlenging bij de laatste vier voegde. Een ander memorabele ontmoeting vond plaats in het seizoen 2010/2011. Dat seizoen verspeelde FC Zwolle het kampioenschap in de Eerste Divisie en kwam het in de halve finale van de play-offs tegenover Cambuur te staan. Toen dwong Yanic Wildschut een verlenging af, waarin Dennis van der Wal, als Zwolse huurling in Leeuwarder dienst in de strafschoppenserie een cruciale penalty miste waardoor Zwolle de finale bereikte.

Zaterdagavond rond de klok van kwart voor elf zal blijken of ook deze editie weer bol stond van het spektakel. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.