VV Berkum
VV Berkum

Berkum en NSC Nijkerk spelen gelijk

Zwolle – Berkum heeft zaterdag op eigen terrein met 1-1 gelijkgespeeld tegen NSC Nijkerk. Gezien het spelbeeld was dat een terechte uitslag. Berkum nam snel afstand maar kort na rust kwam NSC verdiend langszij en na kansen over en weer voorkwamen uitblinkende keepers aan beide kanten daarna dat er een winnaar uit de bus kwam.

“We begonnen goed en na de 1-1 hadden we meer de overhand, maar dat hebben we niet goed uitgespeeld en NSC was in de omschakeling heel gevaarlijk. We kregen toen een kans voor open doel, die mag je niet missen,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach John Kamphuis van NSC Nijkerk zag dat zijn ploeg het een stuk beter deed dan in de voorgaande duels. “In de eerste helft hebben we een goal weggegeven. Daarna zijn we er voetballend beter in gekomen en kregen we kansen, maar als je de hele wedstrijd bekijkt dan moeten we tevreden zijn met een punt.”

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen toen het de Zwollenaren wel heel gemakkelijk werd gemaakt. Een desastreuze terugspeelbal bij NSC belandde voor de voeten van Chris van der Meulen en de Berkum-aanvaller wist wel raad met dat cadeau: 1-0. NSC herstelde zich echter snel en al direct kwam Redouan Hazzat, na een prima aanval over diverse schijven, vrij voor keeper Jasper de Visser. De Berkum-doelman onderschepte echter prima en behoedde zijn ploeg zo voor een al even snelle gelijkmaker. Na een half uur redde De Visser opnieuw knap toen Dean Lourensz vrij voor zijn doel opdook en aan de andere kant verrichtte NSC-keeper Theodoros Velanas in de blessuretijd van het eerste bedrijf uitstekend werk door een leep balletje van Asse Visscher nog nét over zijn hok te tikken.

De tweede helft was nog maar een minuut of vijf oud toen de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Een vrije trap van Kevin van Essen draaide het strafschopgebied in en daar werd Renee Troost niet voldoende in de weg gelegd om te voorkomen dat hij de 1-1 binnen kon koppen. Berkum zette vervolgens aan en dat leidde ook tot kansen, maar Visscher kopte net naast en na een uur miste Frank van der Burg bij een omhaal net de precisie. Een kwartier voor tijd was Van der Burg nog veel dichter bij een treffer toen hij voor een open NSC-doel hoog over schoot.

Vijf minuten voor tijd kroop Berkum, dat achterin steeds meer ruimte liet, door het oog van de naald toen keeper De Visser een enorme kans van Anass Ghaddari onschadelijk maakte. In de slotminuut verrichte NSC-sluitpost Velanas een soortgelijke prestatie door een hard afstandsschot van Ivar Nijboer uit de hoek te boksen en zo draaide het duel op een terechte remise uit. Door deze puntendeling zijn Berkum en NSC op een 13e en 14e plaats blijven staan en blijft het dus spannend in de gevarenzone van de Hoofdklasse B.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Het niveau was belabberd, leek wel een kelderkraker van een KNVB onderafdeling, spelvreugde is helemaal ver te zoeken bij het vlaggenschip van de lokale trots. Neen geef mij dan maar berkum 2 met bijna allemaal lokale jongens en sprankelend voetbal. Die van Gerner zeg, wat een topper is dat zeg.


  ⚠️ Meld

 2. Hahaha en de corona pleuris is uitgebroken naar het Oktoberfest veroorzaakt door een speler van de selectie .
  Mooi man zo’n feestje.


  ⚠️ Meld

 3. Zo zie je maar alleen maar positieve reacties na het Oktoberfest, de ongeslagen status in thuiswedstrijden en natuurlijk last but not least de contractverlenging van Hoekstra.

  Bij de overige clubs in Zwolle zit elke trainer op de wip en is het maar de vraag of ze de Kerst. Daar heerst alleen maar negativiteit. Ik zeg mooi zo houden.


  ⚠️ Meld

 4. Ach wij hebben tenminste nog een knalfuif gehad. Vergelijk dat dan met de koopclub in Zuid. Bij SVI is iedereen in mineur. In geen tijden hebben ze daar een feest gehad en er is zelfs geen wedstrjid gespeeld agelopen weekend. Hahaha wat mooi wat mooi.

  Wegens corona binnen de selectie van SVI is de wedstrijd van morgen, zaterdag 6 November afgelast.


  ⚠️ Meld

 5. Klopt bij Berkum ook de koopvereniging van Zwolle
  Afgelast wegens besmettingen Oktoberfest.
  Wat onverantwoord om zo’n boutfeest te houden.


  ⚠️ Meld

 6. Corona vereniging Berkum staat goed op de kaart.
  Feest houden terwijl de besmettingen hoog oplopen .
  Hoe onverantwoord kun je zijn.
  Wat een shit vereniging ze denken alleen maar aan geld en niet aan de mede mens.


  ⚠️ Meld

 7. Zoals bij de vooraankondiging van Berkum – NSC al benoemd, moreel gezien onverantwoord zo’n zuipfestijn te houden. Een bevestiging van het gevoerde beleid bij VVB. Geen toeschouwers of binding bij 1e team als resultaat en een brevet van onvermogen afgevend door een oktoberfeeedt ge geven in deze tijd.
  Met sportgroeten


  ⚠️ Meld

 8. Ik wil nog een compliment maken voor de vereniging Berkum. Berkum is nl de enige vereniging in Zwolle die naast een prachtig wedstrijdverslag ook een vooraankondiging van de wedstrijd plaatst. Doet geen enkele andere club. Zelfs niet bij een kelderstadsderby. Mijn complimenten.


  ⚠️ Meld

 9. Nu de coronapleuris is uitgebroken naar het oktoberfest bij de VV Berkum hoor ik niemand van het bestuur of de verenigingsmanager die enige verantwoording neemt in deze kwalijke zaak.Ik dacht dat deze warme vereniging een soort maatschappelijke functie had in de samenleving althans zo doen ze zich voor.
  Helaas is dit ver te zoeken het gaat blijkbaar alleen maar om geld bij de koopvereniging.


  ⚠️ Meld

 10. Dat komt door het sterke dorpsgevoel dat de club omgeeft. De betrokkenheid van het dorp bij de club is enorm. Alle feesten zijn stijf uitverkocht. Alles veranderd daar in goud.


  ⚠️ Meld

 11. “Nu de coronapleuris is uitgebroken naar het oktoberfest…” Okay jij beschikt blijkbaar over info dat onderweg naar het oktoberfest de besmettingen hebben plaats gevonden. Heb jij daarvoor ook bewijs dan zou ik dat heel graag willen zien. Ik vrees dat het weer een sterk staaltje van luchtfietserij is.


  ⚠️ Meld

 12. Nee hoor de hele selectie is besmet zie de site.
  Allemaal door het corona oktober fest.
  Goed bezig bij de warme vereniging hahaha.


  ⚠️ Meld

 13. Ik denk niet dat R.Tiller je punt snapt James. Hij gebruikt inderdaad het woord naar waar hij na bedoelde. Maar goed, we kunnen niet allemaal een Neerlandicus zijn.


  ⚠️ Meld

 14. jammer dat het dorpse karakter totaal verdwenen is bij het vroeger zo sympathieke clubje. Sinds de zoon van de tv dominee er de scepter zwaait draait alles om de pecunia


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.