GGD IJsselland stopt coronatesten zonder afspraak - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

GGD IJsselland stopt coronatesten zonder afspraak

Zwolle – GGD IJsselland stopt voorlopig met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’. Vanaf dinsdag 9 november kun je alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij een van de testlocaties in regio IJsselland.

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in regio IJsselland. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. GGD IJsselland: “Wanneer er alleen testen op afspraak gedaan worden, kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen en kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland.” Om de testcapaciteit per dag optimaal te kunnen benutten, heeft GGD IJsselland besloten om het ‘testen zonder afspraak’ voorlopig stop te zetten.

“We zien een hoge testbereidheid in de regio. Dat is een goed teken,” aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. Door de hoge testbereidheid, lopen de wachtrijen op bij de teststraten, zowel bij testen met én zonder afspraak.

“Testen zonder afspraak neemt door de administratieve handelingen meer tijd in beslag dan testen met afspraak,” legt Bart Goldsteen de beslissing om tijdelijk te stoppen met testen zonder afspraak uit. “We willen iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.”

Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel mogelijk onder te krijgen. In regio IJsselland kan dit vanaf dinsdag alleen nog op afspraak. Dat kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de GGD-website voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via coronatest.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik hoor geluiden dat de zorgverzekeraars de zorgkosten niet meer willen vergoeden voor ongevaccineerden in 2022. Gewaagd maar terecht. Alleen zo krijgen we Corona krijg.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.