Utrechts stel mishandeld bij Maagjesbolwerk

Zwolle – Een 24-jarige man uit Utrecht deed zaterdag 27 december aangifte van zware mishandeling. Hij werd rond 04.00 uur samen met zijn vriendin belaagd door een groep jongeren bij het haventje in de omgeving van het Maagjesbolwerk. Er werd zonder aanleiding op hen gespuugd en een van de jongeren begon te slaan.

 

Toen het slachtoffer op de grond viel, begon ook de groep zich met de vechtpartij te bemoeien. De man werd onder andere in zijn gezicht geschopt. Zijn vriendin, die ook klappen kreeg, wist hem te bevrijden van zijn belagers. Het slachtoffer liep een gebroken neus op en mogelijk een kaakfractuur. Daarnaast had hij meerdere krassen, bloeduitstortingen en schaafwonden op zijn lichaam. Hij moest behandeld worden in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Ik wel, laat ze dat maar eens naar buiten brengen. Zulk tuig moet snel aangepakt worden. Want als dit zo doorgaat dan kun je niet meer veilig uitgaan in de binnenstad en blijven de normale mensen weg, want deze mensen die dit aanrichten zijn niet normaal. >:(


  ⚠️ Meld

 2. Waarom Timmie, zodat je met een vinger naar een bevolkingsgroep kan wijzen? En dan te kunnen zeggen ‘kijk eens wat een slechterikken ZIJ zijn?’ Zodat we er zelf relatief goed vanaf komen?….lijkt me niet nodig als je zeker bent van je eigen juiste intenties….


  ⚠️ Meld

 3. Ik vraag mij dan af, is het in andere vergelijkbare steden anders?

  Zonder mij er in verdiept te hebben verwacht ik dat het overal in Nederland van hetzelfde is..


  ⚠️ Meld

 4. R.D. Zwolle ligt qua mishandeling redelijk gemiddeld (er net iets onder, maar scheelt weinig), het algehele criminaliteitscijfer is relatief laag. Dat komt omdat hier aanzienlijk minder wordt ingebroken dan in de grotere steden. Weet dan wel dat Zwolle na Emmen in de kleinste gemeente is binnen de ‘grote steden/gemeenten’. Wat neemt niet weg dat er ook kleinere plaatsen zijn met een aanzienlijk hogere criminaliteit. Zie bv. Den Helder, Leeuwarden, Heerlen, sterker nog, Coevorden was /-15 jaar terug in van Nederlands crimineelste gemeenten. Nieuwegein was een tijd lang de sterkste op het gebied van ‘kleine criminaliteit’ De grootte zegt dus niet per definitie iets. Maar in Zwolle komen we er denk ik aardig van af 😉


  ⚠️ Meld

 5. geschreven door ghehe, op 28 december 2008 om 15:51

  Waarom Timmie, zodat je met een vinger naar een bevolkingsgroep kan wijzen? En dan te kunnen zeggen ‘kijk eens wat een slechterikken ZIJ zijn?’ Zodat we er zelf relatief goed vanaf komen?….lijkt me niet nodig als je zeker bent van je eigen juiste intenties….

  ——–

  Amen

  Voor de rest erg triest bericht weer…  ⚠️ Meld

 6. Bea, mocht je er op doelen dat ik in mijn reactie van 22.03 ook kijk en vergelijk, dan begrijp ik je punt. Als het zo overkwam dat ik hierin Zwolle boven andere plaatsen wil stellen, dan was dat niet mijn bedeling. Ik probeerde een schets te maken van hoe het er qua cijfers er buiten Zwolle een beetje uit ziet als antwoord op de reactie van R.D.
  Ik wilde in mijn reactie dus beschrijven, niet wijzen. Ik hang er geen waarde-oordeel aan. 😉


  ⚠️ Meld

 7. Zou me niets verbazen als de daders gewoon van buiten Zwolle komen.
  Lees op maandag de Stentor er maar op na, van de 20 vechtpartijen in de stad op zaterdagavond is er meestal 1 Zwollenaar bij betrokken en de rest komt van buiten.
  Die Zwollenaar is dan ook meestal een toevallige voorbijganger die een knal op zijn bek krijgt.


  ⚠️ Meld

Reageer