Zij waren er weer vroeg bij!

Zwolle – Harry’s Vuurwerkhal hield 12 december jl een vuurwerkshow op het sportpark van VV Zwolsche Boys aan de Landsheerlaan in Zwolle-Zuid, ter promoting van zijn vuurwerkassortiment. Of dit een uitwerking heeft gehad op het aantal bestellingen, is niet duidelijk, maar dat het maandagmorgen vroeg, lekker druk was bij de vestiging in Zwolle, was wel de realiteit. De eerste fanatieke vuurwerkliefhebbers, stonden rond 07.00 uur al likkebaardend voor de deur om hun bestelling op te halen of directe aankopen te doen. Het merendeel heeft al weken naar dit tijdstip toegeleefd. De laatste jaren moesten zij per trein, bus of auto naar Kampen, om in de vestiging van Harry’s Vuurwerkhal aldaar zoveel mogelijk knal en siervuurwerk voor hun eurotjes te krijgen.

Zo ook Henk Lingbeek en zijn buurman Bart van de Wilde uit Zwolle-Zuid. Ook zij gingen ieder jaar richting Kampen voor hun vuurwerkinkopen. Afgezien van de prijsstijgingen was het voor de vele Zwolse fanaten een bijzonder prettig bericht, dat er ook in Zwolle een vestiging van de Kamper ondernemer zijn deuren zou openen.


Henk Lingbeek en Bart van de Wilde, echte liefhebbers ….


Kan d’r nog wat bij?

Alles op dit gebied is weer duurder geworden. Er moest dit jaar rekening gehouden worden met een prijsstijging van 15 procent en toch zullen er waarschijnlijk weer records worden gebroken. In 2009 wordt een verdubbeling van de huidige prijzen verwacht. De beide buren uit Zwolle-Zuid hadden in totaal rond de € 600,00 bij elkaar gesprokkeld en zij zullen niet de enigen zijn. Zoals vele andere liefhebbers wel doen, doen zij hun bestelling niet vooraf. Naast Harry’s Vuurwerkhal hadden zij ook Souman in Hattemerbroek met een bezoek vereerd. Henk verteld met glinstering in zijn ogen dat hij naast zijn vuurpijlen e.d. zo’n 16 mooie potten heeft ingekocht. Dat zij liefhebber zijn is dan ook duidelijk te zien.
Ondanks de recessie is er landelijk weer massaal vuurwerk verkocht. Vuurwerk hoort bij de jaarwisseling en de mensen die al jaren grote bedragen aan het vuurwerk besteden, zullen dat ook dit jaar en volgend jaar weer doen, ondanks de stijgende prijzen. Wat de recessie betreft, hier wordt op dit moment niet aan gedacht, dat zien de liefhebbers in januari wel weer.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Niet iedereen heeft last van de recessie, dat wordt ons weer zo aangepraat en iedereen trapt erin.
  En nog iets ik geef mijn geld liever aan iets anders uit aan onzichtbaarder goed.


  ⚠️ Meld

 2. En heel Nederland maar klagen dat het leven zo duur is. Ik snap werkelijk niet hoe je het in je hoofd haalt om voor een paar honderd euro aan vuurwerk te kopen.


  ⚠️ Meld

 3. De verkoop van vuurwerk is maandagochtend van start gegaan. Tot en met woensdag kunnen consumenten bij een groot aantal verkooppunten in Nederland legaal rotjes, pijlen en ander knal- en siervuurwerk aanschaffen.
  De vuurwerkbranche verwacht dat de economische malaise geen invloed zal hebben op de verkopen. Handelaren mikken op een omzet van tussen de 65 en 70 miljoen euro.

  Vorig jaar ging er voor tussen de 60 en 65 miljoen euro aan vuurwerk over de toonbank.

  ANP


  ⚠️ Meld

 4. Lekker belangrijk waar iedereen z’n geld aan uitgeeft! Zo heeft iedereen toch z’n eigen interesses?
  Iedereen die hier weer loopt te zeuren over mensen die vuurwerk halen, zullen zelf ook geld uitgeven aan dingen waarvan iemand zegt: hoe kan je daar nou geld aan uitgeven!
  Een anti-dierenliefhebber reageert toch ook niet op mensen die geld uitgeeft aannhonden- cq. kattenbrokken?  ⚠️ Meld

 5. Persoonlijk vind ik het heel vervelend als mensen geld uitgeven aan placemets…..waardeloze dingen!!!!
  Als ik in de winkel loop en zie iemand een placemet op de toonbank leggen, dan tier ik er flink op los. Vreemd he, als iemand het geld uitgeven aan specifieke producten storend vind? 😀


  ⚠️ Meld

 6. We moeten juist allemaal lekker veel geld uitgeven! Dat is de enige manier om uit dit dalletje te kruipen. En tsja, als je dat aan vuurwerk besteed is dat hun keus, maar je kan er beter een magnetron of een fiets voor kopen. 😉


  ⚠️ Meld

 7. Waarom moet ik als ik ga vliegen EUR 45,00 aan milieuheffing betalen ? Dit terwijl vuurwerk, dat zeer vervuilend is, niet extra belast wordt !!!! 🙁 🙁 🙁


  ⚠️ Meld

 8. als mensen geld uitgeven aan placemets…..waardeloze dingen!!!!

  Niet helemaal mee eens ghehe.
  Ik geniet er toch echt elke dag van als als ik zo’n plattegrond van een vakantiebestemming terug zie.
  Kosten ongv 3 euries, en kan ik elke dag naar kijken, ff terug in gedachten hoe mooi en wat je daar gezien en mee gemaakt hebt.
  Wat koop je nog aan vuurwerk voor 3 euries? (boem weg)


  ⚠️ Meld

 9. Haha Yoyo, de prijzen zijn inderdaad nogal…tja…hoog.
  Toch; een knal kan een kwalitatief hoogstandje zijn voor de knalgevoelige geest, terwijl die kwantitatief wellicht niet veel voorstelt. 😉
  Ik heb ook niet veel met vuurwerk, maar dat wil niet zeggen dat anderen, die er wel veel mee hebben, hun geld er niet aan uit mogen geven 😉
  Van de vergelijking tussen placemets en vuurwerk, daar zal men over verschillen. Het gaat me erom dat de een de ander iets niet gunt. Dat begrijp ik niet helemaal
  😉
  Als iemand zijn geld in ‘de hens’ wil steken, daar heb ik geen oordeel over; dat is de vrije keuze van diegene
  🙂


  ⚠️ Meld

 10. dat is ook met kerstverlichting het geval niets nieuws…..De fabrikanten en verkopers zoeken doelbewust deze bevolkingsgroep op omdat deze erg los aan de centen zitten en er ook niet voor schromen om dirk scheringa nog rijker te maken dmv een leninkje. als er maar mooie plaatjes op de kleurenfolder staan is succes al verzekerd.


  ⚠️ Meld

 11. Bij Harry in Kampen ook. Ook nog veel Zwollenaren. 6.30 was de mevrouw van de hamburgers/frikandellen en blikjes er al. 17.00 nog steeds. Ze was alleen en over de ’80. Ze kon niet stoppen omdat het constant zoooo druk was. Had tijd genoeg voor haar, geloof dat we ’s middags een kleine 2 uur op besteld spul moesten wachten. Maar het was wel gezellig, nixxx geen gezeik…. Joop en Pp zullen hun vuurwerk wel gewoon bij Takman halen 😛


  ⚠️ Meld

 12. Dit jaar is voor 65 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Dat heeft een woordvoerder van het brancheoverleg vuurwerkhandelaren woensdag gezegd. De verkoop blijft iets achter bij de verwachte 70 miljoen.

  De hoeveelheid vuurwerk is gelijk aan die van vorig jaar. Toen verkochten de handelaren voor 60 miljoen, de 5 miljoen extra van dit jaar komt door de prijsstijging.

  Mensen stonden maandag in de rij om vuurwerk te kopen, dinsdag was een rustige dag en woensdag was het weer druk. Dat is een ander beeld dan in voorgaande jaren. Toen liep de drukte steeds verder op in de drie verkoopdagen.

  Volgens de woordvoerder van de vuurwerkbranche hebben veel mensen prijzen vergeleken op internet.

  © ANP


  ⚠️ Meld

Reageer