Nieuwstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden, weinig wind en droog

Zwolle – Woensdag zit Zwolle tegen wolkenvelden aan te koekeloeren. In de vroege ochtend is dat al zo, wat het voordeel heeft dat het onder de wolken minder koud wordt. Bij zonsopkomst is het ongeveer 8 graden. Net als dinsdag hebben we een traag voortslepend front in de buurt.

Dat duwt vanaf zee bewolking deze richting op. Regen valt niet uit de wolken. Met een beetje geluk verpietert de bewolking boven de regio Zwolle rond het middaguur een beetje. Maar als de zon doorkomt, dan is dat vermoedelijk niet van lange duur. Het kwik stijgt naar ongeveer 12 graden, een normale temperatuur voor begin november. Er staat een zwakke zuidenwind, waar je geen last van hebt.

Je kunt onder de wolken uit proberen te komen door af te reizen naar Twente of de Achterhoek. Die hebben woensdag betere papieren voor zonneschijn. Dinsdag heeft de zon daar de hele dag geschenen, er was nauwelijks een wolkje aan de hemel. In Zwolle gooide bewolking vanaf het middaguur roet in het eten.

In de nacht van woensdag op donderdag verhindert de bewolking sterke afkoeling. Donderdag overdag overheerst de bewolking wederom. Het trage front sukkelt eindelijk over ons heen. Dat betekent veel bewolking en mogelijk wat licht gespetter. De zwakke wind komt uit het zuidwesten.

Vrijdag is het droog. Er wordt minder bewolking en meer zon verwacht. In de nacht naar zaterdag koerst vanuit het noordwesten een energiek lagedrukgebied met regen en wind deze kant op.

Zaterdag belooft vooral in de ochtend nat te worden. De timing en precieze koers van het lagedrukgebied kunnen echter nog veranderen. Meer daarover in de volgende weerberichten op Weblog Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zet de thermostaat een graadje lager en trek een lekker warme trui aan want dat scheelt bakken met geld.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.