Streep door IJsbeeldenfestival 2021/2022 - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Streep door IJsbeeldenfestival 2021/2022

Zwolle – Het IJsbeeldenfestival gaat dit jaar niet door. Dat laat algemeen directeur/eigenaar Eric Broekaart vandaag aan Weblog Zwolle weten.

Broekaart schrijft het volgende: “Met pijn in het hart moet ik het IJsbeelden Festival 2021/ 2022 annuleren.” Hij vertelt ook waarom hij deze keuze heeft gemaakt.

“De situatie omtrent Corona in Nederland is zorgwekkend. Maatregelen van de overheid volgen elkaar in rap tempo op. En daarbij is het volstrekt onduidelijk welke maatregelen er over 4 weken wordt afgekondigd, laat staan dat ik kan inschatten welke invloeden deze dan op het evenement hebben. Het toekomst perspectief is niet meer te doorgronden.

Onder deze condities toch doorgaan zou (financieel) onverantwoord zijn en zou zelfs de toekomst van het IJsbeelden Festival in gevaar kunnen brengen.”

Toekomst
Toch ziet Broekaart de toekomst niet somber in. “Hoewel de teleurstelling groot is gaan we binnenkort strijdvaardig aan de slag om een prachtig mooi IJsbeelden Festival 2022/ 2023 in Zwolle te organiseren.

Graag willen we dan weer > 120.00 bezoekers (2019) uit heel Nederland en Duitsland naar Zwolle trekken.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.