Heavy New Year in Eureka

Zwolle – Zwolle is weer een festival rijker. En niet zomaar een festival, want met knetterende bass drums, krijsende gitaren en gruwelijke grunts gaan maar liefst vijf bands alles uit de kast trekken om letterlijk het nieuwe jaar in te knallen tijdens Heavy New Year op zaterdag 10 januari in Eureka aan het Assendorperplein. De jonge gasten van For Vengeance komen helemaal uit Noord-Holland naar Zwolle toe om met hun mix van thrash en death metal het publiek omver te blazen. Daarna is het genieten van de old school heavy metal van het Zwolse Scionics, bestaande uit een aantal ex-leden van Accelerate. 

Speciale gasten voor deze avond zijn de heren van Divine Sins uit Hilversum. In oktober mocht Divine Sins zichzelf  winnaar noemen van de NH-Pop Live, dé bandcompetitie van Noord-Holland. Zelf beweren ze het dak eraf te spelen met hun mix van verschillende harde metalstijlen. Tot slot zullen twee oude bekenden van Eureka het podium betreden. Niemand minder dan See My Solution en Greyline! Beide bands zijn flink aan de metalen weg aan het timmeren, en met succes! Zo stond See My Solution vorig jaar in de finale van Aardschoks Metal Bash. De muziek die de Zwollenaren maken kan het beste worden omschreven als een mix van stevige hardrock met melodieuze metal. Greyline stond vorige maand in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

De muziek van dit viertal ademt een donkere sfeer. Harde riffs, meeslepende melodieën en rauwe zang vormen pakkende en heavy nummers. Op het podium garandeert deze mix ongekende uitbarstingen. Entree voor Heavy New Year bedraagt 5 euro excl. lidmaatschap. Voor 15 euro ben je een heel jaar lid en voor het luttele bedrag van 2,50 euro ben je een maand lang proeflid! De bovenzaal gaat om 19.30 uur open en om 20.00 uur gaat het dak eraf! Tevens is er de gelegenheid om beneden een hapje te eten, want het eetcafé is zoals gewoonlijk van woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 18.00 uur. Op deze dagen is het mogelijk om voor een sympathieke prijs te genieten van door vrijwilligers bereide maaltijden. Kijk voor meer informatie op de website van Eureka: www.eureka-zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Waarom is dat een schande Pp?
  Leg mij eens uit, aan de hand van de geschiedenis van Eureka (vrijwilligers datgene wat Eureka aan maatschappelijke/culturele bijdragen heeft geleverd voor Assendorp). Maar ook aan de hand van de kosten die Eureka maakt om een avond als deze te organiseren, waarom het een schande is dat ze entree vragen.

  Mijns inziens werkt Eureka kostendekkend en verdient niemand er aan. Daarnaast, als je niet naar binnen wil, dan wordt je door niemand verplicht. Ze vragen in principe mee te betalen aan een programma, waar je gebruik van maakt. Niet zo vreemd toch?


  ⚠️ Meld

 2. Nou nou, festival is een groot woord, zeg maar gewoon een concertje hoor.

  En Eureka is allang geen krakersgilde meer, het is al 15 jaar een vereniging, die het gebouw gewoon huurt van de gemeente Zwolle.
  We hebben misschien een imago van vroeger, maar is echt achterhaald.


  ⚠️ Meld

 3. toendertijd werd het pand uitgewoond door druggebruikers en bietsers. het smerig en onleefbaar. ik had altijd de indruk dat het publiek uit de oude emmaschool geswitched is naar het eureka pand.


  ⚠️ Meld

 4. Pp, Toendertijd wellicht, vandaar de vraag om de geschiedenis van afgelopen 15jaar te checken; tegenwoordig is het zeker prima in orde. Ok, geen topnotch designinterieur en luxe, maar het is in elk geval onderhouden, gezellig en zeker niet duur. 🙂  ⚠️ Meld

 5. Pp kan ook niet beter weten joh, maak je niet druk, hij komt tenslotte uit Zwolle-Oost aka Berkum. Dat is dat gedeelte van Zwolle waar ze nog maar net internet hebben. Vandaar zijn achterhaalde mening.


  ⚠️ Meld

 6. Het gaat trouwens over een (leuk) concertje wat daar georganiseerd wordt, en ik vind dat je lekker af kan lopen geven op alles wat je niet leuk vindt, …, maar het hoeft niet hoor !!!

  Mensen die vrij zijn voelen zich beter.


  ⚠️ Meld

 7. zo gek is dat niet. twintig jaar terug moest je een overall aantrekken om ongeschonden door het pand te flaneren en laten we wel wezen het is ook niet publiek voor deze hollandse ras artiesten.


  ⚠️ Meld

 8. een constatering. een oude welliswaar, maar in het begin was het geen frisse bedoening in eureka. voorts interesseerd het mij niet wie er komen. als iedereen er gelukkig is; prima en ook het aangeboden programma, allemaal hartstikke oke. maar het is geen publiek wat bij Pp in het pulletje valt.


  ⚠️ Meld

 9. Smaken verschillen, de een noemt Jan Smit een artiest de ander vindt het walgelijke muziek. Gelukkig zijn er meer horeca zaken waar ieder zijn soort muziek kan horen. Kun je gewoon lekker kiezen en hoef je je niet te storen aan wat een ander wel of niet leuk vindt. Daar schiet je sowieso niets mee op, heb je alleen maar zelf last van.

  @Pp, het zegt veel over jou dat je (volgens jou zeggen) 20 jaar geleden blijkbaar zelf in Eureka rondliep tussen allerlei schorem en nu niet meer daar op je plaats bent!!

  A free mind is a happy mind!!!


  ⚠️ Meld

 10. Duivelse muziek is dat als je de muziek achteruit draait er satanische teksten te horen zijn. De muziek van de Rolling Stones had vroeger die naam. Kon je beter mijden.


  ⚠️ Meld

 11. Het scheelt dat ik niet hoor wat ze achterstevoren afspelen:P
  Sterker nog, als je de intentie mee-omdraait met de plaat, dan wordt een negatieve boodschap juist heel mooi. 😉
  Arme stones, ze bedoelden het goed 😀


  ⚠️ Meld

 12. Subsidie … ben bang van niet, Eureka ontvangt geen subsidie van wie dan ook.
  Het enige wat we krijgen is een bijdrage in de kosten van zeer grootschalige feesten, denk aan koninginnedag, en dta is dan een gift van een cultuurfonds die elke activiteit aan een breed scala aan eisen onderwerpt voordat je ook maar 1 cent van ze krijgt.

  Dus als je iets te melden hebt over hoe de zaken in Eureka werkelijk gaan, doe even je huiswerk, want aan klaagzang heb je echt niets.

  Er is gewoon geen woord van waar.


  ⚠️ Meld

 13. Tja, en zo blijkt maar weer dat Joop zomaar wat roept zonder enige kennis van zaken. Het begint onderhand wel een heel zielig mannetje te worden.


  ⚠️ Meld

 14. Eureka! Gave naam, uitstekende plek, relaxte volk (niet dat opgefokte haantjesgedrag) en uitstekende beugels. Place to be… ook tijdens muziek in de tent. Lekker 2009 Assendorp!


  ⚠️ Meld

 15. Heerlijk koud voor een strak prijsje. Iets meer als 2 Euri, waar je in menig kroeg in onze mooie stad niet eens meer een pislauw schuimloze, luizige 25 cl krijgt 😉


  ⚠️ Meld

 16. Een Amsterdammer bedoel je dick? Da’s zelfs nog 3 cl minder 😮

  En Pp heeft het weer lekker voor elkaar hoor, zit thuis zijn ballen uit zijn broek te lachen omdat er zo veel mensen ‘happen’ op zijn posts!


  ⚠️ Meld

 17. 😀 Nee, mooi maatje “Amsterdammers” mooi volk ook. Ga de beugels maar eens proeven bij Eureka Jasper. Kijk naar een paar uurtjes maar eens wat je kwijt was… Bovendien komen de lekkerste sapjes natuurlijk van Grolsch.


  ⚠️ Meld


 18. geschreven door Pp, op 30 december 2008 om 10:47

  een constatering. een oude welliswaar, maar in het begin was het geen frisse bedoening in eureka.

  Dat het geen frisse bedoening was kwam omdat het pand al enkele jaren in onbruik was. Het stond leeg, vandaar ook dat het gekraakt werd. En raad eens wie dat pand weer een mooie herbestemming hebben gegeven, terwijl de gemeente niet tot nauwelijks thuis gaf?
  Juist ja. Die ‘vieze’ krakers. Dezelfden die er tevens voor zorgden dat het Assendorperplein weer nieuw leven ingeblazen kreeg.

  En wat zijn jouw vrijwillige prestaties voor onze maatschappij Pp?


  ⚠️ Meld

 19. ik vind het ook niet normaal dat eureka onder de prijzen gaat zitten van reguliere cafe’s. men heeft het al moeilijk onder de nieuwe rookwet. ik zou er ook niet raar vanop kijken als er bij eureka nog gewoon gepaft kan worden.


  ⚠️ Meld

 20. Pp kom op, het nieuwe jaar is nog niet begonnen en het is alweer zuur geklaag. Hou het een dag leuk en vrolijk, maakt jou dat Eureka toch uit! ;D 😀 🙂


  ⚠️ Meld

 21. moet ik bij de scouting actief geweest zijn om wat voor de samenleving te betekenen? ik draag een godsvermogen af aan belastingcenten, dat is voor mij meer dan voldoende.


  ⚠️ Meld

 22. dat zou ik zo een twee drie nog niet weten. het neerstrijkend publiek in kaya en pool is zeker van ander allooi, maar kijk eens naar de singel? big bull zou ik niet meer weten, maar kwam aardig in de richting.


  ⚠️ Meld

 23. Toch draaien alle cafe’s volgens mij vrij goed. De singel is altijd gezellig, maakt niet uit welke dag. De Big Bull heeft ook niet te klagen volgens mij. Daarnaast Eureka is wellicht iets goedkoper, maar ook niet zo goedkoop dat ik speciaal voor Eureka zou kiezen, als ik eigenlijk naar de Singel wil…..


  ⚠️ Meld

Reageer