Carnaval 2020 - Foto: Arjen van der Zee
Carnaval 2020
Foto: Arjen van der Zee

Zwolse carnavalsvereniging De Tonnezotters schort activiteiten op

Zwolle – De Sassendonkse carnavalsvereniging De Tonnezotters schort haar activiteiten tot nader order op. De leden, het bestuur en hofresidentie Sio hebben dit besluit genomen vanwege corona.

Dit betekent dat het prinsenbal dat komende zondag op het programma stond gecanceld wordt. Er is dus geen abdicatie en presentatie van hoogheden. Ook zullen De Tonnezotters geen officiële bezoeken aan andere verenigingen brengen. Leden zijn wel vrij om op persoonlijke titel feesten te bezoeken.

“Soms houden we vast aan hoop. Hoop dat het aantal coronabesmettingen zal teruglopen. Of hoop dat de maatregelen van de overheid zullen meevallen. Maar hoop is uitgestelde teleurstelling,” zegt Ronald van Gerner namens het bestuur van De Tonnezotters. “Wij vinden het moreel niet verantwoord een feest te organiseren, nu de besmettingen blijven oplopen en de ziekenhuizen vol liggen met coronapatiënten. Wij hopen op uw begrip voor onze keuze.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Carnaval is zowiezo een bezopen feest, geef mij maar het Oktoberfest. Lekker hoor met al die deernies. Burp.


    ⚠️ Meld

  2. 16.364 nieuwe besmettingen. Vorig jaar met carnaval begon de ellende. De limboos en braboos hebben niets geleerd. Triest maar waar.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.