CDA: Ondersteun Zwolse verenigingen bij de controle op het coronatoegangsbewijs

CDA: Ondersteun Zwolse verenigingen bij de controle op het coronatoegangsbewijs

Zwolle – Het CDA wil graag dat de gemeente Zwolle verenigingen, culturele instellingen en stichtingen en haar vrijwilligers gaat helpen om de controle op het coronatoegangsbewijs soepel te laten verlopen.

De partij stelt voor om met vrijwilligers in gesprek te gaan over wat zij nodig hebben en te kijken of het beschikbaar stellen van trainers, beveiligers of boa’s hen kan helpen.

Momenteel komt de controle op het coronatoegangsbewijs bij verenigingen, stichtingen en culturele instellingen vaak bij vrijwilligers terecht. Terwijl deze controles door discussies aan de deur voor vrijwilligers niet altijd makkelijk is.

“De CDA-fractie ontvangt signalen van vrijwilligersorganisaties, zoals sportverenigingen, dat zij graag ondersteuning zouden willen ontvangen van de gemeente. De gemeente zou met hen moeten kijken wat zij nodig hebben om de controles op de coronapas goed te kunnen doen. Denk hierbij aan de ondersteuning van trainers, beveiligers of boa’s.”, aldus CDA-fractievoorzitter Jan Nabers. Nabers: “Vrijwilligers zijn van grote toegevoegde waarde voor Zwolle. We moeten voorkomen dat vrijwilligers het niet meer zien zitten om te helpen en dat daardoor activiteiten niet door kunnen gaan.”

Het CDA vindt dat de gemeente verenigingen moet helpen om de steeds veranderende maatregelen tegen corona op een veilige en verantwoorde manier uit te kunnen voeren. De partij stelt voor hiervoor gebruik te maken van de middelen die het Rijk via de veiligheidsregio hiervoor beschikbaar heeft gesteld. Tijdens het begrotingsdebat over de begroting van 2022 dient het CDA een motie over deze ondersteuning in.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Goed plan maar beseft het CDA wel dat Be Quick’28, WVF, SVI en HTC nu een structureel gebrek hebben aan vrijwilligers. Be Quick betaal haar leden zelfs door 50 Euro korting te geven op het lidmaatschap als je vrijwilligerswerk doet.


  ⚠️ Meld

 2. Ook Buitenpost-Berkum afgelast
  12 nov 2021
  berkum 1 Club nieuws Voorbeschouwing Berkum 1

  De voor zaterdag 13 november geplande wedstrijd van Berkum 1 bij Buitenpost kan helaas NIET doorgaan. Net als bij de afgelaste bekerwedstrijd van het eerste elftal bij VV Heerde wordt het duel voorlopig geschrapt wegens positieve coronagevallen in de Berkum-selectie.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.