Laat je zien in het donker bij de bushalte!

Laat je zien in het donker bij de bushalte!

Zwolle – Op 31 oktober is de wintertijd ingegaan. Dat betekent dat het weer eerder én langer donker is.

Busreizigers die in deze tijd van het jaar bij een halte staan te wachten, hebben niet altijd door dat ze niet goed zichtbaar zijn voor de buschauffeurs. En dat het helpt is om je goed te laten zien. RRReis herinnert reizigers hieraan via een video. De boodschap? Laat je zien in het donker!

Veilig reizen in donkere tijden.
Niet alleen voor de wachtende reizigers zelf is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Ook voor de buschauffeurs is het fijn als reizigers zichzelf op tijd én goed laten zien. Zo kunnen chauffeurs op tijd stoppen. Daarnaast blijft reizen met de bus in donkere tijden zo veilig mogelijk voor iedereen. De makkelijkste manier om jezelf zichtbaar te maken, is door te zwaaien met de zaklamp van je telefoon.

We nemen je graag mee
Remco Hagen is buschauffeur bij Keolis. “Op de fiets is het heel normaal om jezelf goed te laten zien in het donker. Je doet de lampen aan. Maar wanneer je in het donker bij een bushalte staat, beseft niet iedereen dat dit voor de chauffeur vaak lastig is om te zien. Bijvoorbeeld wanneer het regent. Of als de bushalte niet verlicht is. Soms vraag ik een reiziger om eens mee te kijken of er mensen bij de volgende bushalte staan. Ze zijn dan vaak verbaasd over hoe lastig dat te zien is. Dus daarom, laat je zien! Want we nemen je natuurlijk graag mee!”

De video
In de campagnevideo van RRReis zien we een verlaten bushokje. Er lijkt niemand bij de halte te zitten, maar als je heel goed kijkt, zie je een persoon zitten in donkere kleding. In de verte verschijnen koplampen. De bus komt eraan. De persoon staat op, doet z’n capuchon omlaag en loopt naar voren. Terwijl de bus nadert, gooit de man zijn jas open. De hele binnenkant van zijn jas hangt vol met knipperende lampjes. Dan komt de aftiteling in beeld: ‘Laat je zien in het donker! We nemen je graag mee.’

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zoals jullie weten en gemerkt hebben, heeft de Rijksoverheid de maatregelen met betrekking tot Corona verscherpt. Ook als v.v. SVI ontkomen we hier niet aan en wij zullen zodoende op zaterdag bij binnenkomst vragen om je Coronatoegangsbewijs.

    Aangezien de 1e bezoekers al rondom 8.00 uur ’s morgens op ons Sportpark arriveren en de laatsten vaak na 17.00 uur, hebben we bij de controle veel vrijwilligers nodig. De periode waarvoor wij vrijwilligers nodig hebben is van 8.00 uur tot 14.00 uur. Wil je ons hierbij helpen? De controle bestaat uit het scannen van het Coronatoegangsbewijs en het stempelen van de hand van de bezoeker.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.