Gasthuisplein - Foto: Wouter Steenbergen
Gasthuisplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdagochtend eerst regen, daarna overwegend droog

Zwolle – Zaterdagochtend trekt een gebied met bewolking en regen over Zwolle. Een deel ervan is in de nacht al gepasseerd. Na negen uur wordt de kans op nattigheid steeds kleiner. Dat is goed nieuws voor de sinterklaasintocht, die ’s middags op het programma staat.

Het is overwegend droog in de middag, maar een miezerbuitje is niet compleet uit te sluiten. Een hoosbui is erg onwaarschijnlijk. Het wolkendek wordt geleidelijk dunner. Misschien zien Sinterklaas en zijn Pieten de zon zelfs nog even door de wolken heen prikken boven Zwolle. Gunstig is in elk geval dat de wind zaterdag alleen maar afneemt, terwijl de temperatuur oploopt naar 12 à 13 graden. Vaak was het tijdens de sinterklaasintochten een stuk kouder.

Zaterdagavond is het nevelig en vrijwel windstil. Een spatje regen is mogelijk, ook in de nacht naar zondag. De wind steekt ‘s nachts weer wat op: kracht 3, uit het noordoosten. Uit die richting komt ook een massa bewolking hierheen.

Zondag is het grijs. De zon schijnt bovenop de wolkenlaag en Zwolle zit tegen de onderkant aan te kijken. We hebben veel geluk als we toch zonnestralen zien doorbreken. Een spatje regen kan nog steeds vallen, vooral in de ochtend. De maximumtemperatuur ligt in de buurt van 10 graden. Een matige noordoostenwind, kracht 3, drukt de gevoelstemperatuur onder de 10 graden. Wandel je in de binnenstad, of ergens in een bos, dan heb je natuurlijk veel minder last van dat verkillende effect.

Na het weekend blijft het transport van wolkenvelden uit het oosten onverminderd op gang. Uit de grijzigheid wordt tot en met dinsdag geen regen verwacht. Een paar droge dagen dus, met kans op nevel of mist in de nacht en ochtend. De wind is maandag zwak tot matig uit oostelijke richtingen. Dinsdag nauwelijks wind. Het kwik blijft steken onder de 10 graden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooie donkere wolken, maar die met een rode gloed zien we vooral boven Be Quick’28. Niet alleen de club verkeerd al jaren in financieel zwaar weer (Euro 133.800 belastingschuld) maar de vrouwen en meisjes hebben het ook zwaar als ik het goed begrijp. Er heerst nl menstruatiearmoede zegt menstruatiear-moeder Dayenne.
    https://www.rtvoost.nl/nieuws/2027542/Karin-wil-Zwolle-volhangen-met-menstruatiekastjes-Gratis-tampons-en-maandverband-voor-minima


    ⚠️ Meld

  2. Bij Berkum heerst corona virus nadat er een Oktoberfest of hoe het ook mag heten was georganiseerd.
    Iedereen kijkt elkaar met de nek aan wat vroeger voor de corona ook al was bij deze kale kakclub en denkt wie is zijn de veroorzakers.Ik denk de vereniging manager. Burp


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.