Van Laersweg - Foto: Wouter Steenbergen
Van Laersweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs en droog

Zwolle – Maandag is het egaal grijs boven Zwolle. Een uitgestrekt laaghangend wolkendek schuift langzaam over de stad. Een einde aan de grijsheid is niet in zicht, de zon wordt effectief afgeschermd. Uit de bewolking valt geen regen.

Er zit onder de wolken weinig schot in de temperatuur. ‘s Morgens beginnen we met ongeveer 6 graden, in de middag lijkt de maximaal haalbare kwikstand 8 graden. Dat is een paar graden onder het gemiddelde voor half november. De wind is zwak uit het oosten tot noordoosten. In de middag een beetje toenemend en in het buitengebied kracht 3 aantikkend. Eveneens uit het oosten komt de bewolking. Daarom kijken we met extra interesse naar de berekeningen van de Duitse weercomputers.

Die zijn niet optimistisch dat de bewolking boven Duitsland maandag grootschalig oplost. Misschien dat de wolkenlaag eenmaal aangekomen boven de regio Zwolle toch wat dunner wordt. Maar dit is meer hoop dan verwachting…

In de avond en nacht naar dinsdag is het bewolkt en droog. De wind is vrijwel afwezig, en ook dinsdag overdag is dat zo. De perspectieven voor de zon zijn weinig rooskleurig. Grijs blijft de lucht boven Zwolle, met geringe kans op opklaringen. De minimumtemperatuur in de vroege ochtend is ongeveer 5 graden. ’s Middags blijft het kwik steken bij 7 graden, misschien zelfs een graadje minder.

Vanaf woensdag komt er wind te staan uit een heel andere richting: het zuidwesten tot westen. Een hogedrukgebied schuift naar Frankrijk. Oceaanstoringen komen daardoor in verzwakte vorm over onze regio. Licht wisselvallig weer wordt in de tweede helft van de nieuwe week verwacht. Maar ook openingen voor zonneschijn. De middagtemperatuur klautert omhoog naar ongeveer 13 graden, wat iets boven het gemiddelde is.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.