Weer meer Covid-patiënten in Isala Zwolle, werkdruk verplegend personeel hoog - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Weer meer Covid-patiënten in Isala Zwolle, werkdruk verplegend personeel hoog

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle behandelde afgelopen vrijdag 44 patiënten met corona, van wie negen op de intensive care lagen. Een week daarvoor waren dat 39 patiënten, van wie zeven op de IC. De toename van het aantal Covid-patiënten gaat door.

“Het vullen van de roosters van het verplegend personeel is dag na dag een grote uitdaging,” deelt Isala-woordvoerder Eveline Henneke mee. In de media is sprake van verhoogd ziekteverzuim onder verplegend personeel in diverse ziekenhuizen. In Isala is het algemene ziekteverzuim 6% in de periode oktober 2020 tot en met oktober 2021. Dat is een lichte stijging vergeleken met de periode daarvoor: van oktober 2019 tot september 2020 was dat cijfer 5,6%.

Woordvoerder Henneke: “Als ziekenhuis hebben we ook te maken met medewerkers die in quarantaine zitten in verband met een positief geteste huisgenoot of omdat ze zelf positief getest zijn. Uiteraard mogen zij niet werken. Het verzuim loopt nu op omdat, naast dat de werkdruk hoog is, we ook medewerkers hebben die positief zijn getest en niet mogen komen werken.”

Vorige week bleef het aantal positief op Covid-19 geteste personen doorstijgen. Het aantal positieve tests in Zwolle omgerekend per 100.000 inwoners was hoger dan ooit tijdens de hele coronapandemie (bron: RIVM). Het is afwachten of de nieuw afgekondigde coronamaatregelen die stijging zullen stoppen.

Artikel delen: