IJs nog niet overal betrouwbaar

Zwolle – Vele enthousiaste schaatsers hebben hun weg naar het natuurijs her en der in onze stad gevonden. Ook op de Dobbe in de Aa-landen wordt er al lustig geschaatst maar ook daar is het ijs nog niet overal stevig genoeg om de mensen te dragen, getuige de foto waarop een man in het bijzijn van zijn zoontje door het ijs zakt. Hij kon gelukkig op eigen kracht uit het ontstane wak komen. Tegelijkertijd zakte aan de andere kant van het eiland in de vijver ook iemand door het ijs.

Vanmorgen zakten twee jongens door het ijs in de buurt van de oude IJsselbrug. Rijkswaterstaat waarschuwt dat  er (nog) niet op het ijs op de uiterwaarden geschaatst kan worden, het is nog veel te dun en wordt ook niet gecontroleerd. Het beste kan men op de officiële ijsbanen schaatsen waar de ijskwaliteit door de ijsmeesters in de gaten wordt gehouden.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. een vader en vrij jonge zoon zo te zien. wat een verantwoordelijkheids gevoel heeft deze man. een gouden voorbeeld voor zijn zoon, kan ik ergens een bos bloemen doneren?


    ⚠️ Meld

  2. Bij de Isala-klinieken in Zwolle komen veel mensen op de spoedeisende hulp binnen die zich hebben bezeerd bij het schaatsen.

    Dat terwijl het in de rest van Overijssel rustig blijft met in totaal maar vijf polsbreuken. Vandaag en gisteren zat de wachtkamer van de Isala-klinieken vol met veertig mensen. Zij hadden vooral last van polsbreuken en hoofdwondjes.

    RTV OOst


    ⚠️ Meld

Reageer