Staatsloterij Oudejaarsloten uitverkocht

Den Haag / Zwolle – Wie mee wil doen aan de oudejaarstrekking van de Staatsloterij en nog geen loten heeft, heeft pech. Dinsdag om 10.22 uur werd het laatste beschikbare lot verkocht bij een tabakswinkel in Bovenkarspel.  Alle vijf miljoen lotnummers zijn daarmee verkocht, aldus de Staatsloterij. Hiermee zijn een dag voor de trekking alle 5 miljoen beschikbare lotnummers voor de Oudejaarstrekking 2008 verkocht.

Het is vier jaar geleden dat de Oudejaarstrekking werd uitverkocht.
In 2004 waren op 31 december alle 4,8 miljoen beschikbare lotnummers uitverkocht.  De hoofdprijs van de oudejaarstrekking bedraagt 25 miljoen. Ook bij verkooppunt Kosterman in Zwolle liep het dit jaar storm met de verkoop van de loten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

14 gedachten over “Staatsloterij Oudejaarsloten uitverkocht”

  1. ik word er wel helemaal zat van steeds die kosterman te zien zodra het woord staatsloterij valt. het barst in en om zwolle van de verkooppunten, waarom moet hij dan steeds in beeld ? je zou er haast wat van gaan denken.

  2. De term Geluksmakelaar heeft Kosterman zichzelf aangemeten. Dit na een paar klappers. Zo extreem was het nu ook weer niet hoor. Hij heeft nu de naam en buit dit maar al te graag uit ja. Schroomt er ook niet voor om met bekend Nederland op de foto te gaan en de media daarvoor op te zoeken. Hij vindt zichzelf erg goed volgens mij.

  3. Het zou eerder dom zijn dit niet commercieel uit te buiten. Hij heeft een winkel, geen kringloopwinkel die door vrijwilligers en subsidies ondersteunt word om te overleven.

  4. maart 2007 was er ook een hele discussie over hem op weblog waarbij het ook ging over zijn jaren 70 snor, dat heeft ie zich toch aangetrokken zie ik. 😀

  5. spreekt toch vanzelf als je honderd keer zoveel loten als een ander verkoopt dat de kans toch ook bijna honderd keer groter is dat er bij jou een prijs valt hij heeft gewoon geluk gehad dat er inderdaad voor jaren terug een paar keer een redelijk prijsje is gevallen maar om je dan gelijk geluksmakelaar te gaan noemen ;D

  6. Wat een flauwe zure reacties. Kinnesinne?
    Kosterman doet het als ondernemer gewoon erg goed. Hij heeft zich een geweldige titel aangemeten als geluksmakelaar en dat levert hem vele extra klanten op. Zelf koop ik mijn staatsloten elders, maar misgun hem zijn succes zeker niet. Ook Kosterman is ‘Zwolle Promotie’!

  7. Opnieuw heeft de Staatsloterij zelf een bom gelegd onder het vertrouwen van het publiek. De zogenaamd uitverkochte oudejaarstrekking blijkt namelijk helemaal nooit uitverkocht te zijn geweest.

    Door een computerfout zijn 800.000 halve loten op de plank blijven liggen, maar de loterij zweeg daarover. Zo werd de totale prijzenpot circa acht miljoen euro kleiner en moest de superhoofdprijs om die reden worden opgesplitst. “Hoe eerlijk is dit systeem nog?” vraagt hoogleraar rechtssociologie Nick Huls zich af.

    De bal kwam alsnog aan het rollen toen de Staatsloterij alle circa drieduizend verkooppunten een brief stuurde waarin werd aangekondigd dat ze een tegemoetkoming krijgen voor misgelopen provisie. De computer van de loterij had 800.000 halve loten aangemerkt als hele loten en daardoor de ‘andere’ halve loten van deelname uitgesloten. De Staatsloterij schat de schade voor de eigen organisatie op 15 miljoen euro, zo leert navraag door deze krant. Een woordvoerder van de loterij bezweert dat de deelnemers die wel een lot wisten te bemachtigen niet zijn benadeeld.

    Hoofdprijs

    Toevalligerwijze viel de hoofdprijs van 25 miljoen euro in de uitverkochte loterij juist op een half lot waarvan de wederhelft niet verkocht was. “Ik heb namens een trouwe klant ook gebeld met de Staatsloterij over de verbazing hoe slechts één half lot de hoofdprijs kon winnen in een uitverkochte loterij”, zegt Joop Mensink van de gelijknamige winkel in Zwolle. “Klanten kunnen er niet mee uit de voeten. Mij werd toen verteld dat de andere helft van dat lotnummer waar de hoofdprijs op viel, verkeerd was uitgedraaid in een van de winkels in Nederland en daardoor niet meer aan de trekking meedeed. Maar nu hoor ik opeens dit verhaal.” “Pas als er nadrukkelijk navraag wordt gedaan, komen ze pas met een verklaring. Het is niet eerlijk van ze. Juist van een staatsbedrijf verwacht je meer transparantie”, zegt hoogleraar Nick Huls, die rechtssociologie doceert aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

    Huls was ook voorzitter van een adviescommissie voor rationalisering van de wet op de kansspelen. Er werd weinig mee gedaan. “Het huidige beleid staat bol van de schijnheiligheid”, zegt Huls. Officieel is in Nederland het college van toezicht op de kansspelen verantwoordelijk voor controle op de loterijen. “Toegegeven, het is soms moeilijk uit te leggen hoe de loterij in elkaar steekt, maar wij zijn ervan overtuigd dat niemand wordt benadeeld”, zegt secretaris Eric van Vondelen van het college.

    Kritiek

    Hoogleraar Huls verbaast die uitleg niets. “Ze willen graag een kritisch geluid bij het college, maar uiteindelijk willen ze geen verandering. Het ministerie van Financiën vindt het allemaal ook prima, zolang er maar loten worden verkocht en zij de winst opstrijken.”

    Telegraaf

  8. wordt de heer kosterman dit keer niet gevraagd ? 😉 de stelling dat overal waar het om knaken gaat, er oneerlijkheden zijn gaat zeker voor de loterijen op. wordt tijd dat ze verplicht worden om een kansopwinstpercentage te noemen in hun advertenties, dan kunnen we ook eens lezen dat de bonussen van die managers in gevaar komen.

Reacties zijn gesloten.