Dames estafetteteam SWOL 1894
Dames estafetteteam SWOL 1894

SWOL 1894 zwemt top 10 binnen bij Nederlandse Estafette Kampioenschappen

Zwolle – De junioren 4 en later estafetteteams van SWOL 1894 hebben zich zondag naar de top 10 van Nederland gezwommen. In Zwemcentrum Rotterdam kwamen de snelste twintig teams van Nederland per leeftijdscategorie in actie bij de Nederlandse Estafette Kampioenschappen.

SWOL 1894 had zich met maar liefst vier teams weten te plaatsen voor het kampioenschap. Het jongens junioren 2 en later team verscheen als eerste aan de start. Jesse Emming, Roan van der Stege, Julian Zwarthoff, Tristan Meijers en Ryan Freriksen namen de 4 x 50 meter afstanden voor hun rekening. Voor velen was het de eerste keer dat zij een groot kampioenschap mochten zwemmen. Zij hielden zich samen kranig staande, met als eindresultaat een mooie gedeelde zeventiende plaats.

Zowel de meisjes junioren 4 en later als de jongens junioren 4 en later zwommen de 4 x 100 meter afstanden. Diede Veld, Seb Pieterman, Robin Schutrup en Storm Boxum lieten zien nu al in prima vorm te verkeren. Zij zwommen vier fantastische races waarbij menig inschrijftijd sneuvelde. Met in totaal 1117,66 punten mogen de jongens junioren 4 en later zich dan ook terecht de nummer 8 van Nederland noemen.

Het meisjes estafetteteam bestaande uit Cato Tulen, Dieuwke Cleveringa, Fay Boxum en Esmee Mulder toonde zich verrassend sterk in het snelle deelnemersveld. Ondanks de vervelende blessure waar Cleveringa vlak voor de kampioenschappen nog mee kampte, wisten de talentvolle zwemsters zeer dicht bij hun inschrijftijden te komen. Met 1204,29 punten pakten zij een prachtige negende plaats in het eindklassement.

’s Middags was het de beurt aan het dames estafetteteam. Daniëlle Meinema, Lotte Pieterman, Fay Boxum en Esmee Mulder hadden meteen al een vliegende start bij de 4 x 100 meter wisselslag. Deze lijn wisten zij door te trekken naar de volgende races, met als eindresultaat een prachtige dertiende plaats.

Foto's 2
Junioren SWOL 1894 bij Nederlandse Estafette Kampioenschappen
Junioren SWOL 1894 bij Nederlandse Estafette Kampioenschappen
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.