Verhulststraat - Foto: Wouter Steenbergen
Verhulststraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Windstil en grauw, soms een spatje motregen

Zwolle – Dinsdag zijn de bladeren bruin en de lucht is grijs. Het wolkendek houdt stand boven het hele land, niet alleen boven Zwolle. Dat is misschien een schrale troost. Hier komt op deze dinsdag geen verandering in. Woensdag wel.

Maar eerst nog de dinsdag. Het grauwe wolkendek is dik genoeg om soms druppeltjes motregen los te laten. Als je wat voelt, is dat geen verbeelding. Maandag werd her en der in Overijssel fijne motregen waargenomen, terwijl bijna alle regenmeters stug op nul millimeter bleven staan. Het waren onmeetbaar kleine hoeveelheden. De temperatuur dinsdagmorgen vroeg is ongeveer 5 graden en daar komt weinig bij, 7 graden is ongeveer het maximum. Niet aangenaam buiten, maar het kan erger want van wind is geen sprake. De meeste tijd is het windstil in Zwolle.

In de avond begint de wind heel langzaam op gang te komen vanuit het zuidwesten. Een zwak front trekt in de nacht naar woensdag en woensdagochtend over met een verhoogde kans op wat regen. Tegen de middag is die boel voorbij en breekt de zon door. Zon en zuidwestenwind zorgen samen voor een temperatuur-boost naar ongeveer 11 graden.

De rest van de werkweek blijft de bewolking de overhand houden. De zon is echter niet compleet kansloos meer. Het zijn droge dagen, op een paar incidentele spatjes na. Met hulp van een hogedrukgebied niet al te ver weg – boven Frankrijk. Het kwik kruipt verder uit het dal, we gaan naar een middagtemperatuur van 12 à 13 graden in Zwolle.

Artikel delen: