Art Langeler stopt bij PEC Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Art Langeler stopt bij PEC Zwolle

Zwolle – Art Langeler is geen trainer meer van PEC Zwolle. Dat heeft de oefenmeester dinsdagochtend bij de club te kennen gegeven.

Langeler ziet persoonlijk te weinig perspectief in de ontstane situatie om de prestatiecurve op de korte termijn te draaien en hoopt dat deze beslissing PEC Zwolle helpt uit deze situatie te komen.

In het kielzog van de hoofdtrainer vertrekt ook Dwight Lodeweges per direct bij PEC Zwolle. De assistent-trainer, die deze zomer overkwam van de KNVB, is solidair met Langeler.

Langeler begon deze zomer aan zijn tweede periode in Zwolse dienst. Het eerste tijdperk eindigde in 2013 met een meer dan verdienstelijke elfde plaats in het eerste seizoen dat de club weer in de Eredivisie actief was. De tweede periode eindigt nu na twaalf wedstrijden. PEC Zwolle respecteert de beslissing van Langeler en Lodeweges en bedankt hen voor alle energie en effort die zij in de club hebben gestoken.

PEC Zwolle is inmiddels gestart met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Tot die tijd staan de trainingen en wedstrijden onder leiding van de huidige technische staf.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wanner volgt de trainer van Berkum daar is het ook al zo”n grote klerezooi.
  De technische staf en bestuur zijn alleen maar bezig om de zoontjes en vriendjes van sponsors in de selectie elftallen te krijgen.Met als resultaat een bedroevend niveau van het vlaggenschip en ook de jeugd doet het niet best.Tijd om schoon schip te maken en al die kale kakbende te verwijderen van het sportterrein inclusief die likkende verenigingsmanager.


  ⚠️ Meld

 2. Dat vind ik ook. Nu heeft Berkum alles nog in eigen hand. Ze staat nu op een plaats in stand waar je zelf kan kiezen om volgende seizoen zaterdag 1e klasse te gaan spelen of – als de KNVB toch besluit om af te zien van dit plan – gewoon in de oude Hoofdklasse B indeling te blijven en dus op zaterdag te blijven spelen. Heel slim van de club. Als je stijf 2e of 3e had gestaan en de KNVB drukt dit plan door, dan heb je een probleem want speel je volgende seizoen in de 4e Divisie en op zondag. Pfff moet er ook niet aan denken zeg.


  ⚠️ Meld

 3. Erg jammer dat Langeler en Co de handdoek gooien. Het spel was dominant en overheersend, helaas een paar keer pech punten laten liggen en ook 3 keer onverdiend verloren. Tegen Feyenoord as zondag gaan de punten echt wel komen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.