KLM Celebration Flight over de Peperbus

Schiphol – In 2009 is KLM 90 jaar. En na al die jaren vinden ze vliegen nog steeds heel bijzonder. Daarom start de KLM in het jubileumjaar op Nieuwjaarsdag met de Celebration Flight over Nederland. Daarbij doet de KLM ook Zwolle aan.

Een Boeing 777-200 en een Boeing 737-800 vliegen laag, op zicht, over de 12 provinciën. In Zwolle wordt er volgens planning om 13.25 uur over de Peperbus gevlogen. Twee historische vliegtuigen – de Uiver en de Dakota gaan mee met het eerste deel van de vlucht. Aan boord van de twee Boeings zitten KLM’ers, genodigden, sponsoren en een heel bijzondere, jonge groep passagiers: zestig kinderen van de Stichting Hoogvliegers met hun begeleiders. De Celebration Flight is de start van het KLM jubileumjaar. Met de activiteiten in jubileum jaar 2009 wil KLM laten zien dat zij de vitaliteit en flexibiliteit heeft om stil te staan bij het verleden en vertrouwen te hebben in de toekomst.

KLM wil dat zoveel mogelijk Nederlanders meegenieten van deze, nu al historische vlucht. Daarom staan op Nieuwjaarsdag alle provincies op de routekaart en vliegt de KLM over de meeste grote Nederlandse steden. Rond 12.00 uur starten de Boeings, vanaf Schiphol in westelijke richting. Boven de Noordzee sluiten de Dakota en de Uiver zich bij het viertal aan.

Wegens weersomstandigheden is de KLM misschien genoodzaakt om op het laatste moment het vluchtschema aan te passen. Kijk daarom op deze site op 1 januari voor het laatste nieuws.

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Ik vlieg al jaren met de klm. dure club met een slechte service en uitermate onvriendelijk personeel tijdens de vluchten. wat mij betreft hoeven ze niet over de peperbus te vliegen. laat ze maar opvliegen!!


    ⚠️ Meld

  2. wat een onzin om in deze tijden van recessie duizenden liters brandstof er door te jagen. bovendien bestaat de KLM al enige tijd niet meer.


    ⚠️ Meld

  3. Joop dat is helemaal niet waar, de KLM is altijd blijven bestaan. Ze zijn dan wel gefuseerd, maar zowel de KLM als de Air France opereren deels appart. En wat oordeel jij er nou over om duizenden liter brandstof er doorheen te jagen. Bedenk wel dat de passagiers van de vlucht zieken kinderen waren. Zoiezo moet een 90 jarig bestaan van KLM gevierd worden, heb je geen landsgevoel ofzo, de luchtvaart verdwijnt al uit Nederland!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.