Bij GoskerZorg komen dierenwelzijn en mensenzorg samen - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Bij GoskerZorg komen dierenwelzijn en mensenzorg samen

Zwolle – Woensdag 17 november is het de negende editie van de dag van het therapiedier. Een feestelijke dag voor GoskerZorg. Sinds oktober werken deelnemers mee op de dierenweide Dieze Oost. Hoe meer aandacht de dieren krijgen hoe tammer ze worden!

Een belangrijke taak want hierdoor kunnen dieren later door stichting Knuffelkonijnen worden ingezet als emotional support-dier. De gemeente Zwolle moedigt het samenwerkingsinitiatief op de dierenweiden toe. Tijdens een interview met RTL4 vertelt Wethouder van dierenwelzijn William Dogger trots dat het gaat om een prachtige voorziening voor zowel de buurt als de hele stad, een plek waar iedereen welkom is. “En het is natuurlijk fantastisch dat juist hier dierenwelzijn en mensenzorg samenkomen!”

Zwolle werd eerder deze maand uitgeroepen tot diervriendelijkste gemeente Nederland. Dogger noemt Dierenweide Dieze Oost als voorbeeldplek als het gaat om dierenwelzijn. Hoe mooi is het om mens en dier hier samen gelukkig te zien.

Deelnemers onder begeleiding van GoskerZorg ondersteunen bij de verzorging van de dieren en helpen mee in het tuinonderhoud. Ook hebben de deelnemers met een verstandelijke beperking een grote rol in de omgang met de dieren. Mede door hen wordt bij de dierenweide de band tussen mens en dier steeds sterker. Dankbaar en nuttig werk vinden de deelnemers.

GoskerZorg startte in oktober met twee dagen per week, maar al snel kwam de vraag naar uitbreiding. Inmiddels is er, om aan de vraag te kunnen voldoen, een derde dag bijgekomen. GoskerZorg heeft door de uitbreiding nu nog enkele dagbestedingsplekken vrij. Door de samenwerking met bijvoorbeeld de Twijn en het Zone.college zijn er ook stageplekken voor leerlingen met een rugtasje beschikbaar.

Foto's 2
Bij GoskerZorg komen dierenwelzijn en mensenzorg samen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: