World Vision Zoekteam actief in Zwolle

Zwolle – Vrijdag 2 januari zal het World Vision Zoekteam in de binnenstad zijn van Zwolle. World Vision is een ontwikkelingsorganisatie die bezig is met een campagne in Zwolle, want ze zijn op zoek naar 150 sponsors voor kinderen in nood. Een van de onderdelen van de campagne is het zoekteam.

Er zal een groot springkussen zijn op het Broerenkerkplein en kinderen kunnen op de foto met een levende Nijntje. Medewerkers van World Vision zullen de mensen graag meer informatie geven over het sponsoren van een kind. En het zoekteam gaat natuurlijk op zoek naar die 150 mensen die een kind willen sponsoren.

Er zal op het plein een groot springkussen zijn waar kinderen gratis lekker kunnen springen. Ook loopt er een levende Nijntje rond. Kinderen kunnen daarmee op de foto. De foto is gratis te bestelling op www.worldvision.nl/zwolle. Ook is er een marktkraam met uitgebreide informatie over het werk van World Vision en het sponsoren van een kind. World Vision wil graag lachende kinderen zien. En daarom dat ze in de binnenstad van Zwolle kinderen willen laten lachen.

“We hopen natuurlijk dat mensen er al even over hebben nagedacht om een kind een toekomst te geven”, zegt Anthea van den Berg van World Vision. “Voor 30 euro per maand, nog geen euro per dag, geef je een kind, de familie en hele omgeving kans op schoon drinkwater, goede scholing, gezondheidszorg, alles om een echte toekomst op te bouwen. Mensen kunnen bij de marktkraam al hun vragen stellen en we zullen die graag beantwoorden.”

World Vision is een ontwikkelingsorganisatie voor kinderen in arme landen. World Vision wil dat kinderen lekker kunnen spelen en echt kind kunnen zijn, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun toekomst. Van den Berg vertelt: “Ik heb met eigen ogen gezien dat kinderen in ontwikkelingslanden veel verantwoordelijkheden hebben. Ze moeten vaak een paar uur lopen voor water. Ze hebben honger. En ze maken zich zorgen over hun zieke vader of moeder. Dat doet pijn om te zien. World Vision wil dat kinderen weer echt kind kunnen zijn.”

Op de vraag of 30 euro per maand niet veel geld is, zegt ze: “Als ik zie hoeveel er met dat geld wordt gedaan voor een kind en de familie, dan is die investering dubbel en dwars waard. En je krijgt er zo veel voor terug. Het is voor je eigen gezin echt een verrijking om samen met je kinderen te schrijven naar je sponsorkind. En je kunt het kind en het project ook bezoeken. Als ik dan hoor dat we dit jaar weer voor 10 miljoen euro méér de lucht in schieten aan vuurwerk, en dat de staatsloten al weer uitverkocht zijn, wat zeuren we dan nog over 1 euro per dag? Als je daarmee de wetenschap hebt dat je een kind een toekomst geeft?”

World Vision, één van de grootste particuliere ontwikkelingsorganisaties ter wereld, wil kinderen in ontwikkelingslanden, en in het bijzonder de meest kwetsbare kinderen, helpen door ze te voorzien van schoon water, goed voedsel, medische voorzieningen, scholing en een veilige leefomgeving zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.
World Vision is een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie. We werken samen met de lokale bevolking, die daarna in veel gevallen zelfstandig verder kan.
World Vision opereert in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met andere lokale en internationale organisaties, waaronder Unicef, het Wereld Voedsel Programma en de Wereldbank.  
World Vision is houder van het CBF-Keur voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. …zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging.
    World Vision is een christelijk geïnspireerde ontwikkelingsorganisatie

    Het jeukt me al helemaal als ik dit soort dingen lees! Ik heb er in dit soort gevallen altijd een hard hoofd in of de kinderen dan gewoon hun eigen geloof mogen blijven belijden.

    Ik kan me vergissen hoor, want vanuit de bijbel geredeneerd maakte Jezus zelf geen onderscheid tussen mensen. Toch zie je veel moderne Christenen anders denken en handelen!


    ⚠️ Meld

Reageer