Portret Ilvy Njiokiktjien - Foto: Bert Janssen
Portret Ilvy Njiokiktjien
Foto: Bert Janssen

De Stad Verbeeldt exposeert in Harculo

Zwolle – Voor de derde keer in successie organiseert Stichting De Stad Verbeeldt de expositie Zilveren Camera, een expositie voor journalistieke en documentaire fotografie.

De editie van 2020 is dagelijks te zien van 30 oktober t/m 28 november in de voormalige IJsselcentrale in Harculo.

Op 21 november wordt FOTOLAB FOTO GAAF georganiseerd voor kids10+ (of jonger) met ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Een feestje om mee te maken onder leiding van Margreet Vloon, Corine Aalvanger, Gerlinde Schrijver, Annemarie Zijl (https://www.youtube.com/watch?v=viNPTVjR9Bk).

Op 22 november van 20.00 tot 22.30 uur komt Ilvy Njiokiktjien, fotograaf des vaderlands 2013 en Zilveren Camera Prijs Storytelling 2019, naar Harculo. Zij presenteert haar nieuwste serie o.a. Co Housing over generaties die samen wonen, leven en werken. Na de pauze gaan Adrienne Norman en Flora Madu, fotografen Generation Z: what’s next? in gesprek met Gertjan Aalders, voorzitter artistiek team.

Open oproep: Verhalen van Harculo
Op 29 november 2021 van 20.00 tot 22.30 uur organiseert De Stad Verbeeldt in samenwerking met ENGIE en BOEi Verhalen van Harculo. De persoonlijke verhalen van oud-werknemers staan centraal door hen te interviewen over hun werkzaamheden tijdens de transitie van de elektriciteitscentrale.
De Stad Verbeeldt is op zoek naar deze verhalen en nodigt amateur onderzoekers, schrijvers, filmers, fotografen uit mee te doen.

Ateliers beeldverhalen maken 2022
Stichting De Stad Verbeeldt start in januari 2022 met vier ateliers rond maatschappelijk actuele thema’s als generaties en duurzaamheid, dit onder de titels Oog voor de ander resp. Oog voor de toekomst. Professionals, amateurs, leerlingen en studenten kunnen zich voor deze ateliers inschrijven. Een brede selectie van de gemaakte producties zal in de zomer 2022 worden geëxposeerd in de grote overzichtstentoonstelling DE STAD VERBEELDT… WEER!

Tweemaandelijkse foto- en filmwedstrijd Samenleven doe je zo?
In december 2021 tot 1 februari 2022 wordt de tweemaandelijkse foto- en filmwedstrijd gehouden met als titel Samenleven doe je zo? Inschrijving en informatie: https://www.destadverbeeldt.nl/wedstrijd-destadverbeeldt-online.

Foto's 2
Familie Koevoets is op bezoek bij oma en moeder Naantje Koevoets - Foto: Arie Kievit-Steenbergen
Familie Koevoets is op bezoek bij oma en moeder Naantje Koevoets
Foto: Arie Kievit-Steenbergen
Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.