CSV’28 verliest nipt van koploper

CSV’28 verliest nipt van koploper

Zwolle – Zaterdag, 20 november 2021. Het is CSV’28 niet gelukt om in een rechtstreeks duel met de koploper, dichterbij te komen. Hoewel de thuisploeg grote delen van het duel gelijkwaardig was aan de gedoodverfde kampioen, ging de winst naar de gasten.

CSV’28 kon deze middag niet beschikken over Niels Dekker, Jorick Holterman, Anthony Chang en Brian Lachenal en daarom kreeg Tijs Hakstege (O19) vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Vinke, een basisplaats. Dieze West begon overtuigend met een tweetal doelpogingen.

Joshua Rahajaan (ex-CSV’28) schoot over en Tijs Hakstege voorkwam een goal van Jeffrey de Nooijer. Maar na bijna een kwartier was het wel raak toen Levi el Atiaoui (ook ex-CSV’28) van afstand fraai raak schoot (0-1). Wie dacht aan een hogere score voor de bezoekers, had het mis want CSV’28 speelde zich knap onder de druk van Dieze uit en zocht de aanval. Özhan Kardag werd met een steekpass vrij voor doelman Bouwman gespeeld, maar in plaats van zelf te schieten legde hij wat ongelukkig af. Daarna kreeg Quinten van de Streek een kans maar voor hij kon schieten, hij werd vastgehouden. Even later werd van de Streek op weg naar het Dieze–doel door Mohammed Ali Pour Asli met een overtreding van succes afgehouden.

Een verdedigingsfout bij CSV’28 bood Dieze West een kans maar er zat niet meer dan een hoekschop in. CSV’28 kreeg nog één prima kans toen vlak voor de pauze, een voorzet van links bij de vrijstaande Jon Lieben belandde. Die nam de bal in een keer op de slof maar hij raakte de bal daarbij niet vol, zodat hij voorlangs het doel ging.

Na de thee hetzelfde beeld. Dieze West sterk startend, maakte via de Nooijer een buitenspel doelpunt maar daar bleef het vervolgens bij. CSV’28, naar voren gecommandeerd door trainer Berry Mulder nam het initiatief over. Een schot van van de Streek werd geblokt, waarbij de CSV-er geblesseerd raakte en vervangen werd door Stef Alkema. Jay Frederiks schoot over en bij een vrije trap van Drazic Rijksen zat Dieze-doelman Bouwman volledig mis, maar de CSV-aanval schrok kennelijk zo van deze kans dat niemand profiteerde. Daarna kreeg Dieze een groter spelaandeel maar doelman Raphy Spin verwerkte een schot van Danni Lohman knap tot hoekschop en Levi el Atiaoui schoot naast. Verder liet het centrale CSV-duo Jorn Weijer en Tristan Kerkhof het niet komen. Nog eenmaal zette CSV’28 aan en dat leverde de thuisploeg twee kansen op. Eerst was een voorzet net te scherp voor de inkomende Stef Alkema en dat overkwam Jon Lieben vlak voor tijd net zo bij een pass van Jorn Weijer.
CSV’28 stapte teleurgesteld van het veld terwijl Dieze West in de middencirkel luidruchtig deze benauwde zege vierde. Volgende week zaterdag 27 november speelt CSV’28 uit in St. Jansklooster tegen VHK. Aanvang van dat duel is om 14:30 uur.

Foto's 10
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
CSV’28 verliest nipt van koploper
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dieze West ‘vierde de zege luidruchtig in de middencirkel’ omdat het met deze overwinning ongeslagen de 1e periodetitel binnenhaalde.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.