GGD IJsselland begonnen met boosterprik voor ouderen - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

GGD IJsselland begonnen met boosterprik voor ouderen

Zwolle – GGD IJsselland is versneld begonnen met de booster-vaccinaties tegen corona. Vanaf donderdag 18 november konden ouderen die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen al een afspraak maken.

Op vrijdag 19 november is GGD IJsselland gestart met het geven van de boosterprik tegen corona aan mensen van 60 jaar en ouder die zelfstandig naar een van de priklocaties kunnen komen. Deze mensen krijgen bovenop de vaccinatie die zij eerder kregen een extra vaccinatie, de booster, om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames optimaal te houden.

GGD IJsselland meldt dat door een storing bij PostNL er vertraging is ontstaan in het bezorgen van de brieven voor mensen die in of vóór 1936 zijn geboren. Omdat niet precies in te schatten is wat de daadwerkelijke vertraging hiervan is, heeft koepelorganisatie GGD GHOR Nederland besloten dat deze mensen ook zonder uitnodigingsbrief telefonisch een afspraak mogen maken voor een boostervaccinatie.

Voor meer informatie over het maken van een afspraak zonder uitnodigingsbrief lees ook 1936 en ouder telefonische afspraak boostervaccinatie.

Hieronder een aantal belangrijke voorwaarden voor het halen van de extra vaccinatie:

  • Je bent 60 jaar en ouder en hebt een uitnodiging voor de booster ontvangen.
  • Je kunt deze extra prik pas halen vanaf zes maanden na de laatste coronavaccinatie en het moment waarop je dus helemaal gevaccineerd was. Of zes maanden na je laatste besmetting met Covid-19.
  • Je woont zelfstandig. Als je in een zorginstelling woont, hoef je geen contact op te nemen met de GGD. Je krijgt een uitnodiging via de instelling en wordt daar gevaccineerd.
  • Je krijgt de extra prik minimaal twee weken voor of twee weken na een griepprik.

Via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kun je 24 uur per dag een afspraak inplannen voor de extra vaccinatie. Hiervoor heb je een DigiD-inlogcode nodig. Een afspraak maken kan ook via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer via 0800 – 7070. Dit kan dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur.

Meer informatie en de meeste gestelde vragen over de boosterprik zijn te vinden op de website van het RIVM of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.

Bron: GGD IJsselland

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Heb nog steeds geen uitnodiging ontvangen, en online afspreken kan niet, dat kan alleen als je een mobiele telefoon hebt met een ap etc, anders kun je on line NIET afspreken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.