Zwolle sluit eerste huwelijken van 2009

Zwolle – Trouwen in de Oudejaarsnacht. Een primeur in Zwolle en maar liefst twee stellen maakten er gebruik van. Maarten Brouwers (43) & Saskia Vergeer (36) uit Roosendaal en Henriëtte de Jong (38) & Ronald Nieuwenkamp (39) uit Zwolle gaven elkaar de afgelopen nacht het ja-woord. De eerste twee huwelijken in Nederland van 2009!  

Maarten Brouwers en Saskia Vergeer hadden voor een bijzondere trouwlocatie gekozen. Bij een temperatuur van -8° C geven zij elkaar het ja-woord bij de Ark van Noach bij het IJssculpturenfestival in Park de Wezenlanden in Zwolle . De organisatie had speciaal geadverteerd als trouwlocatie naar aanleiding van de nieuwe trouwregels van de gemeente.

Henriëtte de Jong en Ronald Nieuwenkamp hielden het intiemer en trouwden in hun eigen achtertuin aan de Snelliusstraat te midden van directe familie en vrienden. De wijziging in de regels van de gemeente was voor hen de aanleiding om na ruim twintig jaar samenzijn in het huwelijksbootje te stappen. Want, ‘wat was er nou leuker dan te trouwen te midden van feestelijk vuurwerk!’

Vanaf 1 januari 2009 is het mogelijk om overal in de gemeente Zwolle te trouwen. Dit naar aanleiding van het onderzoek ‘Trouwen in Zwolle’. Daarin hebben paren aangegeven dat zij graag een ruimere keuze aan trouwlocaties willen hebben. Ook willen ze op bijzondere dagen of tijdstippen kunnen trouwen, of bijvoorbeeld tijdens een evenement. Door deze mogelijkheden op te nemen in het Reglement Burgerlijke Stand wordt tegemoet gekomen aan al deze wensen. Hiermee wordt het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week op elke willekeurige plaats binnen de gemeentegrenzen te trouwen.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Opletter schreef dit stukje? Pp was bij de trouwerij in het landerlijke Berkum? Wat gebeurd hier allemaal. Of = Pp familie 😮

    Wat een vragen toch weer en we zitten nog maar net in een schitterend nieuw jaar.


    ⚠️ Meld

Reageer