PEC Zwolle buigt diep voor Feyenoord

PEC Zwolle buigt diep voor Feyenoord

Zwolle – Voor Dick Schreuder is de eerste wedstrijd als hoofdtrainer van PEC Zwolle uitgelopen op een deceptie. Al binnen tien minuten keek zijn ploeg in Rotterdam tegen een 2-0 achterstand aan.

Bij rust stond er zelfs al een 4-0 achterstand op het scorebord in de lege Kuip. Na de thee werd niet meer gescoord. PEC Zwolle begon nog alleraardigst en meldde zich in de eerste vijf minuten twee keer dreigend voor het Feyenoord-doel maar bij de eerste de beste aanval van de Rotterdammers was het raak.

Bryan Linssen kreeg op randje buitenspel de bal aangespeeld en kon niet meer worden afgestopt door Sam Kersten: 1-0. Nog geen drie minuten later was het alweer Feyenoord dat scoorde, nu via Luis Sinisterra: 2-0. Een schot van Mustafa Saymak zette PEC Zwolle hier tegenover, maar daar had doelman Justin Bijlow geen moeite mee.

Na een half uur kwam Feyenoord opnieuw tot scoren. De makers van de 1-0 en 2-0 Linssen en Sinisterra hadden nu gezamenlijk de hoofdrol. Sinisterra legde af en Linssen scoorde. Daarmee was de koek voor rust nog niet op, want Guus Til scoorde tien minuten voor de thee de 4-0.

Na rust stond het verdedigend beter bij PEC Zwolle, al was het kwaad allang geschied. In de rust waren Mark Pabai en Eliano Reijnders in het veld gekomen voor Dean Huiberts en Slobodan Tedic. Na een uur kwamen ook Thomas van den Belt en Gervane Kastaneer erin voor Mustafa Saymak en Luka Adzic. Kostas Lamprou voorkwam met een schitterende redding een vijfde tegentreffer, waardoor Tyrell Malacia niet op het wedstrijdformulier verscheen. Invaller Kastaneer zag aan de andere kant dat Bijlow nog net een antwoord had op een keiharde pegel. In de blessuretijd hield Lamprou ook invaller Cyriel Dessers nog van scoren af.

Volgende week zaterdag 27 november krijgt PEC Zwolle de kans om zichzelf te revancheren van de nederlaag in Rotterdam. Dan is om 20.00 uur RKC Waalwijk de tegenstander. In een leeg MAC3PARK stadion, dat wel.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De hand van de nieuwe trainer was reeds goed zichtbaar. Goed positiespel en een niveau wat perspectief biedt voor de blauw witten. Hulde aan Willems en consorten. Helaas onverdiend verloren, een gelijkspel was meer op zn plaats geweest.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.