Subtop overgangsklasse lonkt voor Zwolse hockeyheren - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Subtop overgangsklasse lonkt voor Zwolse hockeyheren

Zwolle – Het sterkste herenteam van Hockeyclub Zwolle heeft zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. De Zwollenaren verlieten bij Leonidas met gelijkspel het veld. Hoofdcoach Alex Mulder kijkt tevreden terug op de eerste seizoenshelft. Hij denkt dat er nog wel iets meer in het vat zit voor zijn hockeyploeg.

In Rotterdam kwamen de Blauw-witten na zeven minuten op 0-1 voorsprong te staan dankzij een doelpunt van Tobias van de Kolk. Leonidas wist zich echter te herpakken. Ze slaagden erin om voor de rust de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. In het begin van de tweede helft wist Leonidas opnieuw te scoren (3-1). De Zwolse heren gingen niet bij de pakken neerzitten. Casper van de Griendt verzilverde een strafbal (3-2). Later maakte hij de gelijkmaker (3-3). Hierdoor pakte de ploeg opnieuw een punt en verzekerde zich van een overwintering op een riante plek in de middenmoot.

Hoofdcoach Alex Mulder kijkt voldaan terug op de wedstrijd. “We begonnen goed maar daarna gaven we te veel ruimte weg aan Leonidas. Na de 3-1 gingen we meer druk zetten en dat resulteerde in twee goals.” Van de Griendt bleek opnieuw van onschatbare waarde voor de Zwollenaren. “Casper scoorde niet alleen twee doelpunten. In de laatste minuut voorkwam hij verlies door de bal van onze doellijn te halen,” aldus Mulder.

Ondanks dat de oefenmeester opnieuw de ambitie van HC Zwolle waarmaakt gaat hij zeker niet op zijn lauweren rusten tijdens de overwintering. Hij denkt dat er meer in zit dan het handhaven in de middenmoot van de overgangsklasse. “We hebben met onze jonge ploeg mooie stappen gezet, maar we kunnen er nog meer uithalen. We hebben veel blessures gehad, die door jeugdspelers erg goed zijn opgevangen. Zo is A-junior Jochem van Daal vaak opgesteld en de laatste wedstrijden zelfs een B-junior, Night Frijling.”

De jongelingen werden aan de selectie toegevoegd nadat basisspelers door blessures uitvielen. Ook routinier Jurjan Boiten belandde in de lappenmand. “In de winterstop gaan wij werken aan onze fitheid om zo iedereen in vorm te krijgen voor de tweede helft van het seizoen. Als wij dan weer een beroep kunnen doen op de geblesseerden, inclusief Boiten, valt er nog een hoop te winnen,” zegt Mulder. “Wij kunnen ons dan bij de hervatting van de competitie verder naar boven richten.”

Artikel delen: