Willemskade - Foto: Wouter Steenbergen
Willemskade
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meer wolken en milder

Zwolle – Dinsdagochtend ligt Zwolle in mildere lucht dan maandag. ’s Nachts is vanuit het noorden een front overgetrokken met daarachter minder koude lucht. De temperatuur is gaan stijgen.

Autoruiten krabben is er niet bij dinsdagochtend, wel zijn je ruiten om acht uur nat van de regen die in de nacht is gevallen. Het is ongeveer 8 graden en in de middag stijgt het kwik naar 10 graden. In de mildere lucht schuiven wolkenpartijen vanaf de Noordzee over Zwolle. Daar kunnen zich buitjes tussen verschuilen. Een enkele trekt hier over, maar meer dan een beetje lichte regen wordt niet verwacht. In de middag krijgt de zon vermoedelijk extra speelruimte.

De wind is zwak vanuit het noordwesten en in de avond wordt het vrijwel windstil. Onder nachtelijke opklaringen koelt de lucht gemakkelijk af, zodat mist kan ontstaan in Zwolle en omgeving.

Woensdagochtend hangt er mogelijk mist, die hinderlijk kan zijn voor het verkeer. We zitten in vochtige lucht waarin je ’s morgens wel van de mist afkomt, maar moeilijker van de bewolking. Grijze luchten op woensdag met een paar verdwaalde spatjes motregen. Onder de wolken wordt het niet warmer dan 7 graden. Er staat een zwakke wind uit zuidelijke richtingen.

Donderdag begint ook grijs. Er komt uit het zuidwesten een fractie meer wind te staan. Het is van oorsprong polaire lucht, die ons met een bocht via de Britse Eilanden bereikt. De kans op neerslag neemt toe en de temperatuur daalt naar ongeveer 5 graden. Vrijdag trekt de zuidwestenwind flink aan.

Artikel delen: