Dobbe - Foto: Wouter Steenbergen
Dobbe
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op nevel of mist

Zwolle – Woensdag is mist de onzekere factor in de regio Zwolle. Als het ‘s morgens slechts nevelig is in de stad, moet je er rekening mee houden dat het zicht elders ronduit slecht is, met name in Twente en op de Veluwe.

Het zicht verbetert in de loop van de ochtend, maar op sommige plekken kan de mist hardnekkig zijn door gebrek aan wind. Blijft de mist hangen, dan stagneert de temperatuur ergens onder de 5 graden. Verdwijnt de mist, dan wordt het ongeveer 8 graden. Hoe het ook uitpakt, Zwolle zit woensdag onder taaie laaghangende bewolking met povere kansen voor een doorbraak van de zon. Uit de wolkenlaag kunnen spatjes motregen sijpelen.

Woensdagavond wordt het zicht weer minder in Zwolle en omgeving. De wind stelt weinig voor. In de nacht nadert vanuit het noordwesten een koufront. Lichte regen kan ‘s nachts voor het front uit al vallen.

Donderdag in de loop van de ochtend en begin van de middag trekt het front met wat regen over Zwolle. De wind neemt tijdens de passage een beetje toe en draait van zuidwest naar noordwest. In de middag mogen we achter het front enkele opklaringen verwachten.

Vrijdag en in het weekend komt ons weer uit het koude noorden. Een maximumtemperatuur van 6 graden. Er steekt tevens een stevige wind op, die het extra onaangenaam maakt buiten. In de tweede helft van de dag passeert een actieve storing met buien. Die laten op Zwolle ijskoude regen neerdalen met misschien flatsen natte sneeuw ertussen. Ook op zaterdag is er een kleine kans op winterse neerslag van het kwakkelige soort.

Artikel delen: